Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slavonija – Blago didine pušnice

Datum ispisa: 03.10.2023

Znate li da su u Slavoniji na selu sve do nedavno muški članovi obitelji znali sve o preradi mesa? Svaka kuća imala je svoju tajnu dodavanja ljute crvene paprike, soli i ostalih začina. Nakon 5 do 6 mjeseci dimljenja i sušenja pomno odabrani komadi mesa postaju kulen. Ova znanja i vještine stoljećima su se prenosila usmenom predajom, s koljena na koljeno.

Paket 3 dana / 2 noćenja


Termin: 16.03.2021. – 14.11.2021.

Usluga: prema programu
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: Didin konak, Kopačevo, www.didinkonak.hr

– park prirode Kopački rit
– degustacija kulena
– degustacija vina i
obilazak starog podruma Belje
– razgled Osijeka i Đakova

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: SLAVONSKI BROD – ĐAKOVO – DIDIN KONAK
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Slavonskom Brodu „vratima Slavonije“. Po dolasku prošetajte Tvrđom. To je jedna od najvećih tvrđava u Hrvatskoj. Građena je za vrijeme austrijske vlasti na mjestu gdje je čuvala prelazak preko Save. U nju se moglo smjestiti i do 5.000 vojnika. Kratkom šetnjom od Tvrđe dolazi se do popularnog brodskog Korza. Tu se nalazi Kuća Ivane Brlić Mažuranić, naše velike spisateljice koja je udajom postala Brođanka. Tu proživjela 46 godina te iznjedrila svoja najpoznatija djela. Kuća je trenutno je u rekosntrukciji i može se razgledati samo izvana. Pauza za kavu ili kupnju suvenira na Korzu, koji je ujedno površinom najveći trg u Hrvatskoj. Nastavak vožnje prema Đakovu – „srcu Slavonije“. Odvajanjem na autocestu A5 (Slavonika) izranja na obzoru monumentalna katedrala. Vidljiva izdaleka i svojevrsni „svjetionik“ Đakova. Smještena na Trgu Josipa Jurja Strossmayera najznačajniji je spomenik grada. Papa Sv. Ivan XXIII nazvao ju je: „Najljepšom katedralom od Venecije do Istanbula“ pa predlažemo kraću pauzu uz kavu, kolače i pogled na katedralu. Slijedi posjet Đakovačkoj ergeli. Engleska kraljica Elizabeta II, oduševljena nastupom đakovačkih lipicanaca na otvorenju Olimpijskih igara, posjetila je Ergelu 1972. godine. Tom se prilikom provezla Đakovom u slavnom i nadaleko poznatom četveropregu. Sama Ergela se sastoji od dva kompleksa. U Pastuharni u centru grada vrši se obuka i dresura konja za zaprežno i dresurno jahanje. Dok se u Ivandvoru, udaljen kratkom vožnjom od 7 km, nalazi matično stado. Tu je smješteno je oko 120 grla konja lipicanske pasmine, a osim prekrasnih konja možete razgledati i autohtono seosko domaćinstvo (slavonski ambar, đeram, bunar i krušna peć). Dolaskom na vidikovac ostat ćete zadivljeni nepreglednim pašnjacima gdje u ljetnoj sezoni boravi matično stado s podmlatkom i muška grla do četiri godine starosti. Dolazak na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Didin konak u Kopačevu u poslijepodnevnim satima. Ovdje vladaju obiteljska atmosfera i starinska domaća jela, a miris slatkih delicija vratiti će Vas u vrijeme djetinjstva. Pravi odmor od buke grada. Predlažemo večeru u restoranu Didin konak. Za predjelo probajte čips od šarana, iznenaditi ćete se ako ga još niste probali… a dalje prema izboru…jer štogod da odaberete spoj slavonske tradicionalne i moderne kuhinje, vrhunska usluga i opuštajuća atmosfera, osvaja svakog gosta. Noćenje.

2. dan: DIDIN KONAK – PODRUMI BELJE – SELO KARANAC – DEGUSTACIJA KULENA – BATINA – ZMAJEVAC – DIDIN KONAK
Baranjski doručak u Didinom konaku. Oko 10:15 sati odlazak prema Starom podrumu Belje u Kneževim Vinogradima koji se prvi puta spominje u opisima Mohačke bitke iz 1526. godine kada su u njemu boravili turski vojnici velikog vojskovođe Sulejmana Veličanstvenog.  Stari podrum će uskoro proslaviti 500 godina postojanja. Posjeta omogućava šetnju među hrastovim bačvama te kušanje vina, a uz paket “Podrum uz čašu” kući nosite i suvenir čašu. Predlažemo odlazak do Vidikovca na Banovom brdu koji je okružen milijunima čokota vinove loze i pravo je mjesto za predah i uživanje u pogledu na rodne vinograde i Hrvatsko Podunavlje. Nedaleko vinograda nalazi se i Etno selo Karanac koje je smješteno na južnim padinama Banskog brda i predstavlja središte kontinentalnog turizma s visoko razvijenim smislom za njegovanje tradicijske kulture, poglavito kulture stanovanja i prehrane te folklornoga naslijeđa. Karanac slovi kao mjesto koje je najzaslužnije za preporod baranjskog turizma. Predlažemo kratku šetnju mjestom i odlazak  do suvenirnice “Farma”  koja u ponudi ima  ručno rađene suvenire koji  predstavljaju minijature i replike predmeta vezanih za tradicijski seoski život, a izrađuju se  od prirodnih materijala (drvo, keramika i jelenji rog). Slijedi odlazak do mjesta Suza gdje se proizvodi nadaleko poznati kulen obitelji Matijević. Vrhunska kvaliteta ovog kulena se postiže spajanjem dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivo odabranih sastojaka te visokih standarda proizvodnje. Degustacija kulena i upoznavanje s procesom proizvodnje. Put vas dalje vodi prema Batini i vidikovcu s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav, a impresivan je i Augustinčićev spomenik Batinskoj bitci. Dan prepun doživljaja  najbolje je zaokružiti obrokom u autentičnom i originalnom  ambijentu kušajući najkvalitetnije plodove ovoga kraja, tradicionalna baranjska jela i izvanredna vina. Predlažemo posjet restoranu Josić u Zmajevcu.  Šetnjom do restorana Josić upoznati ćete se i s pričom o  “gatorima” i “surducima”.  Baranjski surduci, kroz brdo usječene ulice i putevi, sadrže kućice poznatije kao “gatori”, u kojima je prohladnih 12 do 15 Celzijevih stupnjeva. Idealna je to temperatura za vino, koja se ne mijenja cijele godine. Ukopani u zemlju, često obzidani ciglom, gatori su jedinstvena arhitektura vinskih podruma. Građeni prije više od stoljeća, danas su prava turistička atrakcija. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Didin konak na noćenje.

3. dan: DIDIN KONAK – KOPAČKI RIT – OSIJEK
Baranjski doručak u Didinom konaku. Odjava i odlazak do Parka prirode Kopački rit. Vožnja brodićem i vlakićem, razgled Multimedijalne izložbe i šetnja šetnicom „Bijelog lopoča“ u parku traje otprilike dva i pol sata. Vožnja do Osijeka. Najprije predlažemo kraće zaustavljanje u centru grada, kod  kon-katedrale sv. Petra i Pavla (Osječke katedrale). Vizura Osijeka je nezamisliva bez njezinog 90 metara visokog zvonika, danas drugog po visini u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Zatim odlazak i  razgled  Osječke Tvrđe u pratnji mjesnog vodiča.  Kompleks Tvrđe je  izgrađen  u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima. Romaničku jezgru krasi kvadratni glavni trg i očuvane lijepe plemićke i građanske zgrade. Po završetku razgleda, a prije povratka kući, nikako se ne smije propustiti ručak u „Krčmi kod Ruže“.

Cijena paketa po osobi 115,47 eur / 870 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj na obiteljskom imanju Didin konak u dvokrevetnoj sobi  na osnovi 2 noćenja s doručkom; boravišnu pristojbu; ulaznicu za PP Kopački rit koja uključuje vožnju vlakićem, vožnju brodom u trajanju od 1 sat, šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“, posjet multimedijalnoj izložbi u Prijemnom centru Mali Sakadaš; obilazak Starog podruma Belje, paket “Podrum uz čašu” ( uključuje obilazak, degustaciju i suvenir čašu); degustaciju kulena kod obitelji Matijević; razgled Tvrđe u Osijeku u pratnji mjesnog vodiča;  troškove organizacije i prodaje;  policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za pastuharnu u Đakovu i Ivandvor, prijevoz, voditelja putovanja, obroke, pića, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Doplate po osobi, plaćanje na licu mjesta:
*individualna ulaznica za Pastuharnu u Đakovu i posjet Ivandvoru: 2,65 eur / 20 kn
Cijene ulaznica su informativne i podložne su promjeni.

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.

Paket 2 dana / 1 noćenje


Termin:
16.03.2021. – 14.11.2021.

Usluga: prema programu
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: Didin konak, Kopačevo, www.didinkonak.hr

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: PODRUMI BELJE – DEGUSTACIJA KULENA – BATINA – ZMAJEVAC – DIDIN KONAK
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Baranji i Kneževim vinogradima. Posjet Starom podrumu Belje koji se prvi puta spominje u opisima Mohačke bitke iz 1526. godine kada su u njemu boravili turski vojnici velikog vojskovođe Sulejmana Veličanstvenog.  Stari podrum će uskoro proslaviti 500 godina postojanja. Posjeta omogućava šetnju među hrastovim bačvama te kušanje vina, a uz paket “Podrum uz čašu” kući nosite i suvenir čašu. Predlažemo odlazak do Vidikovca na Banovom brdu koji je okružen milijunima čokota vinove loze i pravo je mjesto za predah i uživanje u pogledu na rodne vinograde i Hrvatsko Podunavlje. Slijedi odlazak do mjesta Suza gdje se proizvodi nadaleko poznati kulen obitelji Matijević. Vrhunska kvaliteta ovog kulena se postiže spajanjem dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivo odabranih sastojaka te visokih standarda proizvodnje. Degustacija kulena i upoznavanje s procesom proizvodnje. Put vas dalje vodi prema Batini i vidikovcu s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav, a impresivan je i Augustinčićev spomenik Batinskoj bitci. Dan prepun doživljaja  najbolje je zaokružiti obrokom u autentičnom i originalnom  ambijentu kušajući najkvalitetnije plodove ovoga kraja, tradicionalna baranjska jela i izvanredna vina. Predlažemo posjet restoranu Josić u Zmajevcu.  Šetnjom do restorana Josić upoznati ćete se i s pričom o  “gatorima” i “surducima”.  Baranjski surduci, kroz brdo usječene ulice i putevi, sadrže kućice poznatije kao “gatori”, u kojima je prohladnih 12 do 15 Celzijevih stupnjeva. Idealna je to temperatura za vino, koja se ne mijenja cijele godine. Ukopani u zemlju, često obzidani ciglom, gatori su jedinstvena arhitektura vinskih podruma. Građeni prije više od stoljeća, danas su prava turistička atrakcija. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Didin konak u Kopačevu. Ovdje vladaju obiteljska atmosfera i starinska domaća jela, a miris slatkih delicija vratiti će Vas u vrijeme djetinjstva. Pravi odmor od buke grada. Noćenje.

2. dan: DIDIN KONAK – KOPAČKI RIT – OSIJEK
Baranjski doručak u Didinom konaku. Odjava oko 9:15 sati i odlazak do Parka prirode Kopački rit. Vožnja brodićem i vlakićem, razgled Multimedijalne izložbe i šetnja šetnicom „Bijelog lopoča“ u parku traje otprilike dva i pol sata. Vožnja do Osijeka. Najprije predlažemo kraće zaustavljanje u centru grada, kod  kon-katedrale sv. Petra i Pavla (Osječke katedrale). Vizura Osijeka je nezamisliva bez njezinog 90 metara visokog zvonika, danas drugog po visini u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Zatim odlazak i  razgled  Osječke Tvrđe u pratnji mjesnog vodiča.  Kompleks Tvrđe je  izgrađen  u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima. Romaničku jezgru krasi kvadratni glavni trg i očuvane lijepe plemićke i građanske zgrade. Po završetku razgleda, a prije povratka kući, nikako se ne smije propustiti ručak u „Krčmi kod Ruže“.

Cijena paketa po osobi 83,62 eur / 630 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj na obiteljskom imanju Didin konak u dvokrevetnoj sobi  na osnovi 1 noćenja s doručkom; boravišnu pristojbu; ulaznicu za PP Kopački rit koja uključuje vožnju vlakićem, vožnju brodom u trajanju od 1 sat, šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“, posjet multimedijalnoj izložbi u Prijemnom centru Mali Sakadaš; obilazak Starog podruma Belje , paket “Podrum uz čašu” ( uključuje obilazak, degustaciju i suvenir čašu); degustaciju kulena kod obitelji Matijević; razgled Tvrđe u Osijeku u pratnji mjesnog vodiča;  troškove organizacije i prodaje;  policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: prijevoz, voditelja putovanja, obroke, pića, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Didin konak, Kopačevo, www.didinkonak.hr

Lokacija: na dlanu Kopačkog rita, uklopljen u staru arhitekturu kraja, uz svu ljepotu i bogatstvo, svoje mjesto pod baranjskim suncem našlo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Didin konak“.
Sadržaji: restoran Didin Konak, Vinski podrum, 3 apartmana s ukupno 18 ležajeva, pansion s ukupno 24 sobe, sauna, parkiralište, konferencijska sala, wifi, terasa, klima
Sobe: sef, TV ravnog ekrana, radni stol, grijanje, laminat, garderoba/ormar, tuš kabina, sušilo za kosu, besplatan toaletni pribor, WC, kupaonica
Usluga: noćenje s doručkom

Udaljenosti:
Đakovo – Didin konak:
65 km
Didin konak – Kopački rit:
3 km
Didin Konak – Kneževi Vinogradi – Karanac – Suza – Batina – Zmajevac:
60 km
Didin Konak – Osijek:
15 km

Klikni na kartu za uvećanje

 

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Ka travel d.o.o, B. Šuleka 27, 47 000 Karlovac, ID: HR-AB-47-020046686
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Euroherz Osiguranje, Zagreb.  Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti  kupnje i provedbe turističkih aranžmana Ka travel d.o.o., izdanje svibanj 2018.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb