Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Osijek i Ilok – Vinski zapisi

Datum ispisa: 03.10.2023

Znate li da se proizvodnja vina na krajnjem istoku Hrvatske spominje još od 3. stoljeća nove ere. Uz moćni Dunav samozatajna Baranja svoje ime vuče od mađarskog izraza za majku vina.
Na samom vrhu Banovog brda, na posebnom vinogradarskom položaju, u vinogradu Goldberg raste najbolje grožđe koje Baranja može dati. Graševina, chardonnay i cabernet sauvignon tu daju vina dostojna prinčeva.

Paket 3 dana / 2 noćenja


Termin:
16.3.2021. – 14.11.2021

Usluga: prema programu

Prijevoz: vlastiti
Smještaj: Boutique hotel Tvrđa 4*, Osijek, www.hoteltvrdja.hr

– degustacija vina i obilazak Starih podruma Ilok i Belje
– degustacija kulena
– razgled Đakova, Osijeka i Vukovara

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:  ĐAKOVO – OSIJEK
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema  prema Đakovu, „srcu Slavonije“. Prva vizura na putu u slavonsku ravnicu je monumentalna katedrala. Vidljiva izdaleka i svojevrsni „svjetionik“ grada. Smještena na Trgu Josipa Jurja Strossmayera najznačajniji je spomenik grada Đakova. Papa Sv. Ivan XXIII nazvao ju je: „Najljepšom katedralom od Venecije do Istanbula“. Nakon kraće pauze za kavu i kolače uz pogled na katedralu slijedi posjet Đakovačkoj ergeli. Engleska kraljica Elizabeta II, oduševljena nastupom đakovačkih lipicanaca na otvorenju Olimpijskih igara, posjetila je Ergelu 1972. godine. Tom se prilikom provezla Đakovom u slavnom i nadaleko poznatom četveropregu. Sama Ergela se sastoji od dva kompleksa. U Pastuharni u centru grada vrši se obuka i dresura konja za zaprežno i dresurno jahanje. Dok se u Ivandvoru, udaljen kratkom vožnjom od 7 km, nalazi matično stado. Tu je smješteno je oko 120 grla konja lipicanske pasmine, a osim prekrasnih konja možete razgledati i autohtono seosko domaćinstvo (slavonski ambar, đeram, bunar i krušna peć). Dolaskom na vidikovac ostat ćete zadivljeni nepreglednim pašnjacima gdje u ljetnoj sezoni boravi matično stado s podmlatkom i muška grla do četiri godine starosti. Najava individualnog posjeta (do 5 osoba) nije obavezna. Za razgled oba lokaliteta potrebno je odvojiti oko 2 sata. Vožnja prema Osijeku. Po dolazak smještaj u hotel Tvrđa. Hotel je smješten u samom srcu starog dijela Osijeka, prvi je izvorni boutique hotel i mjesto gdje se vrhunske usluge integriraju s autentičnim dizajnom kako bi se gosti osjećali ugodno i opušteno. U poslijepodnevnim satima razgled Osječke Tvrđe u pratnji mjesnog vodiča. Kompleks Tvrđe je  izgrađen  u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima. Romaničku jezgru krasi kvadratni glavni trg i očuvane lijepe plemićke i građanske zgrade. Po završetku razgleda predlažemo večeru u „Krčmi kod Ruže“. Noćenje.

2. dan: OSIJEK – PODRUMI BELJE – KARANAC – DEGUSTACIJA KULENA – BATINA – ZMAJEVAC – OSIJEK
Doručak u hotelu Tvrđa. Odlazak prema Starom podrumu Belje u Kneževim Vinogradima koji se prvi puta spominje u opisima Mohačke bitke iz 1526. godine kada su u njemu boravili turski vojnici velikog vojskovođe Sulejmana Veličanstvenog. Stari podrum će uskoro proslaviti 500 godina postojanja. Posjeta omogućava šetnju među hrastovim bačvama te kušanje vina, a uz paket “Podrum uz čašu” kući nosite i suvenir čašu. Predlažemo odlazak do Vidikovca na Banovom brdu. Pravo mjesto za predah u okruženju milijuna čokota vinove loze s pogledom na Hrvatsko Podunavlje. Nedaleko vinograda nalazi se Etno selo Karanac. Smješteno na južnim padinama Banskog brda predstavlja središte kontinentalnog turizma. Brižljivo njegovanje tradicije, kulture stanovanja i prehrane te folklorno naslijeđe dočarat će Vam život minulog vremena. Karanac slovi kao mjesto koje je najzaslužnije za preporod baranjskog turizma. Predlažemo kratku šetnju mjestom i odlazak  do suvenirnice “Farma”  koja u ponudi ima ručno rađene suvenire. Oni predstavljaju minijature i replike predmeta vezanih za tradicijski seoski život. Izrađuju se od prirodnih materijala kao što su drvo, keramika i jelenji rog. Slijedi odlazak do mjesta Suza gdje se proizvodi nadaleko poznati kulen obitelji Matijević. Vrhunska kvaliteta ovog kulena se postiže spajanjem dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivo odabranih sastojaka te visokih standarda proizvodnje. Degustacija kulena i upoznavanje s procesom proizvodnje. Put vas dalje vodi prema Batini i vidikovcu s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav. Tu se nalazi impresivan Augustinčićev spomenik Batinskoj bitci. Dan prepun doživljaja najbolje je zaokružiti okusom tradicije kroz baranjska jela i izvanredna vina. Predlažemo obrok u autentičnom i originalnom ambijentu restorana Josić u Zmajevcu. Šetnjom do restorana Josić upoznati ćete se i s pričom o “gatorima” i “surducima”. Kroz brdo usječene ulice i putevi, baranjski surduci, sadrže kućice poznatije kao “gatori”. U gatorima ukopanim u zemlju, a često su i obzidani ciglom, temperatura se ne mijenja cijele godine. Savršena mjesta za čuvanje vina. Građeni prije više od stoljeća jedinstvena su arhitektura vinskih podruma. Danas su prava turistička atrakcija. Povratak u hotel Tvrđa na noćenje.

3. dan: OSIJEK – VUKOVAR – ILOK
Doručak u hotelu Tvrđa. Odjava i vožnja prema Vukovaru, čudesnom gradu koji je prošao svoju kalvariju. To ga nije slomilo već ponosno ističe sve svoje ljepote. Razgled u pratnji mjesnog vodiča barokne jezgre koju čine kuće s baroknim lukovima smještene lijevo i desno od središta izgrađene u Marija-terezijanskom stilu. Nekada su pokazivale ekonomsku moć bogatijeg sloja vukovarskog građanstva. Dvorac Eltz ubraja se među najreprezentativnije objekte baroknog razdoblja u Hrvatskoj. Predlažemo posjet Vodotornju s kojeg ćete uživati u pogledu na Vukovar i moćni Dunav koji se provlači kroz sve pore života i koji je najveća ljubav ovdašnjih stanovnika. Nastavak vožnje prema Iloku. Posjet  jednom od najnagrađivanijih podruma u Hrvatskoj, iločkom Starom podrumu. Podrumi datiraju iz 15. i 18. stoljeća, a poseban pečat vinogaradrstvu i vinarstvu ovog kraja dala je talijanska kneževska obitelj Odescalchi u čijem je dvorcu smješten Muzej grada Iloka. Degustacija 3 kvalitetna vina Iločkih podruma uz lepinjice, kruh i sir te razgleda podruma. Nakon razgleda predlažmo odlazak do hotela Dunav i ručak u njihovom restoranu. U ovoj oazi mira i tišine uživat ćete u pogledu na Dunav, a kulinarsko umijeće kuhara sigurno će vas prisiliti na ponovni povatak. Napomena: ukoliko želite kušati čuveni „fiš“ potrebno je najaviti se par sati ranije.

Cijena paketa po osobi 183,16 eur / 1.380 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u hotelu Tvrđa 4* u Osijeku u standardnoj dvokrevetnoj sobi  na osnovi 2 noćenja s doručkom; boravišnu pristojbu; obilazak Starog podruma Belje, paket “Podrum uz čašu” (uključuje obilazak, degustaciju i suvenir čašu); degustaciju kulena kod obitelji Matijević; razgled Tvrđe u Osijeku u pratnji mjesnog vodiča;  razgled Vukovara u pratnji mjesnog vodiča; razgled Starog podruma u Iloku (uključuje obilazak podruma, degustaciju 3 kvalitetna vina Iločkih podruma, domaće lepninjice, sir  kruh); troškove organizacije i prodaje;  policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za Pastuharnu u Đakovu i Ivandvor, ulaznicu za Vodotoranj u Vukovaru, prijevoz, voditelja putovanja, obroke, pića, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Doplate po osobi uz plaćanje na licu mjesta:
*individualna ulaznica za Pastuharnu u Đakovu i posjet Ivandvoru: 2,65 eur / 20 kn
*Vodotoranj u Vukovaru: 8,63 eur / 65 kn
Cijene ulaznica su informativne i podložne su promjeni.

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.

Paket 2 dana / 1 noćenje


Termin: 16.03.2021. – 14.11.2021

Usluga: prema programu
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: Boutique hotel Tvrđa 4*, Osijek, www.hoteltvrdja.hr

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: OSIJEK – PODRUMI BELJE – DEGUSTACIJA KULENA
Polazak s mjesta odredišta i vožnja prema Osijeku. Slijedi razgled osječke Tvrđe u pratnji mjesnog vodiča. Kompleks Tvrđe je izgrađen  u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima. Romaničku jezgru krasi kvadratni glavni trg i očuvane lijepe plemićke i građanske zgrade. Predlažemo ručak u „Krčmi kod Ruže“. Odlazak prema Starom podrumu Belje u Kneževim Vinogradima koji se prvi puta spominje u opisima Mohačke bitke iz 1526. godine kada su u njemu boravili turski vojnici velikog vojskovođe Sulejmana Veličanstvenog. Stari podrum će uskoro proslaviti 500 godina postojanja. Posjeta omogućava šetnju među hrastovim bačvama te kušanje vina, a uz paket “Podrum uz čašu” kući nosite i suvenir čašu. Predlažemo odlazak do Vidikovca na Banovom brdu koji je okružen milijunima čokota vinove loze i pravo je mjesto za predah i uživanje u pogledu na rodne vinograde i Hrvatsko Podunavlje. Slijedi odlazak do mjesta Suza gdje se proizvodi nadaleko poznati kulen obitelji Matijević. Vrhunska kvaliteta ovog kulena se postiže spajanjem dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivo odabranih sastojaka te visokih standarda proizvodnje. Degustacija kulena i upoznavanje s procesom proizvodnje. Nakon degustacije povratak u Osijek. Po dolasku smještaj u hotel Tvrđa. Hotel je smješten u samom srcu starog dijela Osijeka, prvi je izvorni boutique hotel i mjesto gdje se vrhunske usluge integriraju s autentičnim dizajnom kako bi se gosti osjećali ugodno i opušteno. Noćenje.

2. dan: OSIJEK – VUKOVAR – ILOK
Doručak u hotelu Tvrđa. Odjava i vožnja prema Vukovaru, čudesnom gradu koji je prošao svoju kalvariju. To ga nije slomilo već ponosno ističe sve svoje ljepote. Razgled u pratnji mjesnog vodiča barokne jezgre koju čine kuće s baroknim lukovima smještene lijevo i desno od središta izgrađene u Marija-terezijanskom stilu. Nekada su pokazivale ekonomsku moć bogatijeg sloja vukovarskog građanstva. Dvorac Eltz ubraja se među najreprezentativnije objekte baroknog razdoblja u Hrvatskoj. Predlažemo posjet Vodotornju s kojeg ćete uživati u pogledu na Vukovar i moćni Dunav koji se provlači kroz sve pore života i koji je najveća ljubav ovdašnjih stanovnika. Nastavak vožnje prema Iloku. Posjet  jednom od najnagrađivanijih podruma u Hrvatskoj, iločkom Starom podrumu. Podrumi datiraju iz 15. i 18. stoljeća, a poseban pečat vinogaradrstvu i vinarstvu ovog kraja dala je talijanska kneževska obitelj Odescalchi u čijem je dvorcu smješten Muzej grada Iloka. Degustacija 3 kvalitetna vina Iločkih podruma uz lepinjice, kruh i sir te razgleda podruma. Nakon razgleda predlažmo odlazak do hotela Dunav i ručak u njihovom restoranu. U ovoj oazi mira i tišine uživat ćete u pogledu na Dunav, a kulinarsko umijeće kuhara sigurno će vas prisiliti na ponovni povatak. Napomena: ukoliko želite kušati čuveni „fiš“ potrebno je najaviti se par sati ranije.

Cijena paketa po osobi 126,09 eur / 950 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u hotelu Tvrđa 4* u Osijeku u standardnoj dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom; boravišnu pristojbu; obilazak Starog podruma Belje, paket “Podrum uz čašu” (uključuje obilazak, degustaciju i suvenir čašu); degustaciju kulena kod obitelji Matijević; razgled Tvrđe u Osijeku u pratnji mjesnog vodiča; razgled Vukovara u pratnji mjesnog vodiča; razgled Starog podruma u Iloku (uključuje obilazak podruma, degustaciju 3 kvalitetna vina Iločkih podruma, domaće lepninjice, sir  kruh); troškove organizacije i prodaje; policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za Vodotoranj u Vukovaru, prijevoz, voditelja putovanja, obroke, pića, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Doplate po osobi uz plaćanje na licu mjesta:
*Vodotoranj u Vukovaru: 8,63 eur / 65 kn
Cijene ulaznica su informativne i podložne su promjeni.

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.


Boutique hotel Tvrđa 4*, Osijek, www.hoteltvrdja.hr
Lokacija: smješten u samom srcu starog dijela Osijeka, “HOTEL TVRĐA” prvi je izvorni boutique hotel koji objedinjuje tradicionalni i moderni dizajn.
Sadržaji: grijani bazen, ograda oko bazena, wifi, parkiralište, kafić u okviru objekta, terasa, klimauređaj, wellness, sauna
Sobe: standardna dvokrevetna – moderno dizajnirane s elegantnim namještajem, opremljene s bračnim ili dva odvojena kreveta, pogodne su za jednu ili dvije osobe.
Usluga: noćenje s doručkom

Udaljenosti:
Đakovo – Osijek:
50 km
Osijek – Kneževi Vinogradi – Karanac – Suza – Batina – Zmajevac: 100 km
Osijek – Vukovar: 35 km
Vukovar – Ilok: 35 km

Klikni na kartu za uvećanje

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Ka travel d.o.o, B. Šuleka 27, 47 000 Karlovac, ID: HR-AB-47-020046686
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Euroherz Osiguranje, Zagreb.  Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti  kupnje i provedbe turističkih aranžmana Ka travel d.o.o., izdanje svibanj 2018.

Foto: www.belje.hr

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb