Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Obiteljska avantura – Risnjak i Fužine

Datum ispisa: 25.07.2024

Znate li da je Risnjak prirodno stanište sve tri velike europske zvijeri vuka, medvjeda i risa.
Risa su lovci nekada smatrali štetočinom pa su ga do kraja 19. stoljeća gotovo u potpunosti istrijebili. Danas se provodi program LIFE lynx kako bi se očuvao ovaj gospodar planine.
U šetnji povremeno nehajno bacite pogled. Možda baš tamo u sjeni drveća odmara ris.

Paket 3 dana / 2 noćenja


Termin:
16.3.2021. – 14.11.2021.

Usluga: prema programu
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: hotel Bitoraj 4*, Fužine, https://bitoraj.hr/

– nacionalni park Risnjak
– park šuma Golubinjak i špilja Lokvarka
– kanjon Kamačnik

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: NACIONALNI PARK RISNJAK – FUŽINE
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Gorskom Kotaru i Nacionalnom parku Risnjak. Risnjak je šumsko kraljevstvo i upravo su mu guste šumske zajednice osigurale „kartu“ za ulazak u društvo nacionalnih parkova. Prilikom posjeta NP Risnjak svakako je nezaobilazna i Poučna staza Leska – jedan od prvih objekata takve vrste u Hrvatskoj. Lako je dostupna od strane Crnog Luga, a započinje na udaljenosti od nekoliko minuta hoda zapadno od Uprave parka. Projektirana je i izvedena tako da je svakom posjetitelju omogućeno da je samostalno prijeđe. Niz od 23 informacijskih tabli, okupljenih na svega 4,2 km dužine staze, prava su prilika za upoznavanje prirodnog i kulturnog nasljeđa ovog nacionalnog parka. Predlažemo ručak u restoranu Pansiona NP Risnjak. Odlazak do Fužina i smještaj u hotel Bitoraj 4*. Legenda kaže kako su prvi naseljenici ovog kraja, kada su s vrha brda pogledali na zelene šume i bistre vode, kazali: „Bit će to raj“! Taj uzvik dao je ime planini, a planina hotelu i restoranu što svakodnevno u praksi potvrđuje te riječi. Večera u hotelu. Noćenje.

2. dan: PARK ŠUMA GOLUBINJAK – ŠPILJA LOKVARKA
Doručak u hotelu. Odlazak prema  Park šumi Golubinjak, šumovitom predjelu neobične ljepote. Velika zelena čistina okružena stasitim stablima crnogorice koja se uzdižu visoko iznad bijelih stijena gotovo svakoga tko posjeti Golubinjak ostavljaju bez daha. U okruženju visokih stabala smreka, jela i krških fenomena spilja i stijenja, stvorena je prirodna oaza za relaksaciju i odmor, ali gdje vas istovremeno “Kraljica šume” neće ostaviti ravnodušnim. “Kraljica šume” je ponosno stablo jele sa dimenzijama: opseg 441 cm, prsnog promjera 140 cm, visine 37 metara i ukupne drvne mase 28,46 m3 sa procijenjenom starošću od preko 250 godina. Prostor presijecaju uređene i obilježene pješačke staze. One su samo mjestimično strme i neravne. Većim su dijelom svi putevi ipak blagi i pogodni za šetnju i djeci i osobama bez posebne tjelesne kondicije. Čitav je prostor dobro označen putokazima i poučnim tablama. U park-šumi Golubinjak možete posjetiti Golubinju polušpilju, Paklena vrata i Ledenu špilju. Legenda kaže da u park šumi Golubinjak živi div zvan Polnočnjak, visok 14 metara, obučen u crni kaput i sa crnim šeširom, te ako djeca nisu uvečer, nakon što bi zvona crkve Svete Katarine zazvonila, išla kući, Polnočnjak bi izišao iz sjene šume Golubinjaka i uzeo djecu k sebi. Stoga oprez! Nakon druženja i igre predlažemo obrok u ugostiteljskom objektu na području Golubinjaka ili pak odlazak do restorana Eva udaljenog svega 10tak minuta vožnje, nedaleko Lokvarskog jezera, gdje možete kušati domaće specijalitete.  Slijedi posjet špilji Lokvarki koja je danas jedna od najvećih, ali svakako najdublje turistički uređenih špilja u Hrvatskoj. Lokvarka je etažni spiljski objekt kojeg čini 6 etaža – galerija, od čega su za turistički posjet uređene prve četiri. Turisti mogu dosegnuti od ulaza do dna turistički uređenog dijela oko 75 m dubine. Ukupna dužina kanala iznosi 1179 m, a dubina 277 m.Temperatura u špilji je stalna i iznosi 8 ̊C, a njenu starost po veličini stalaktita i stalagmita stručnjaci procjenjuju na oko 20 000 godina. Obilazak špilje traje oko sat vremena uz obaveznu pratnju vodiča. Potrebno se slojevito obući jer je temperatura konstantno 8 ̊C, a vlaga je oko 80%, te je fizički zahtjevna jer se spušta na 75 metara u dubinu od ulaza. Djeca mlađa od 4 godine ne mogu obilaziti špilju. Kućni ljubimci također ne smiju ulaziti u špilju,a strogo je zabranjeno fotografiranje s bljeskalicom. Povratak u hotel u Fužine. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: KAMAČNIK
Doručak u hotelu. Odlazak prema Kamačniku. Kanjon Kamačnik privlačan je zbog svoje nevjerojatne prirodne ljepote kao i zbog  poučne botaničke i Panove staze, koja je izrazito zanimljiva djeci. Sami kanjon je prava zvučna kulisa stoga su na šetnici postavljene zvučne instalacije koje možete isprobati i tako uživati u glazbenoj kulisi. Čekaju vas Panov gong, potočne orgulje, medina marimba, jelenov rog i puhova zvona.  Staza do izvora Kamačnika nije zahtjevna, lagano brdovita, duga je 3 kilometra, i moguće ju je prehodati za nekih sat i pol laganog hoda. Veći dio ide uz sam potok, a na dijelovima su drveni mostići i galerije na kojima se možete zaustaviti, predahnuti i uživati u pogledu. Cijeli izlet maksimalno traje oko tri sata. Predlažemo ručak u bistrou Kamačnik.

Cijene paketa u terminu: 16.3. – 20.7.2021  i  7.9. – 14.11.2021.

Cijena paketa po osobi za odraslu osobu

Cijena paketa po osobi za dijete 12-18 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 6-12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 4-6 g. u sobi s roditeljima

177,85 eur / 1.340 kn

143,34 eur / 1.080 kn 127,41 eur / 960 kn
76,98 eur / 580 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 3

Cijene paketa u terminu: 20.7. – 7.9.2021.

Cijena paketa po osobi za odraslu osobu Cijena paketa po osobi za dijete 12-18 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 6 -12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 4-6 g. u sobi s roditeljima
201,74 eur / 1.520 kn 161,92 eur / 1.220 kn 142,01 eur / 1.070 kn 87,60 eur / 660 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 3

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u hotelu Bitoraj 4* u Fužinama u trokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona; boravišnu pristojbu, prijavu i osiguranje; ulaznicu za NP Risnjak; ulaznicu za park šumu Golubinjak; ulaznicu za špilju Lokvarku; ulaznicu za kanjon Kamačnik; troškove organizacije i prodaje;  policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: prijevoz, voditelja putovanja, obroke, pića, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.

Paket 2 dana / 1 noćenje

Termin: 16.3.2021. – 14.11.2021.

Usluga: prema programu
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: hotel Bitoraj 4*, Fužine, https://bitoraj.hr/

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: KAMAČNIK
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Gorskom Kotaru i Kamačniku. Kanjon Kamačnik privlačan je zbog svoje nevjerojatne prirodne ljepote kao i zbog  poučne botaničke i Panove staze, koja je izrazito zanimljiva djeci. Sami kanjon je prava zvučna kulisa stoga su na šetnici postavljene zvučne instalacije koje možete isprobati i tako uživati u glazbenoj kulisi. Čekaju vas Panov gong, potočne orgulje, medina marimba, jelenov rog i puhova zvona.  Staza do izvora Kamačnika nije zahtjevna, lagano brdovita, duga je 3 kilometra, i moguće ju je prehodati za nekih sat i pol laganog hoda. Veći dio ide uz sam potok, a na dijelovima su drveni mostići i galerije na kojima se možete zaustaviti, predahnuti i uživati u pogledu. Cijeli izlet maksimalno traje oko tri sata. Predlažemo ručak u bistrou Kamačnik . Odlazak do Fužina i smještaj u hotel Bitoraj 4*. Legenda kaže kako su prvi naseljenici ovog kraja, kada su s vrha brda pogledali na zelene šume i bistre vode, kazali: „Bit će to raj“! Taj uzvik dao je ime planini, a planina hotelu i restoranu što svakodnevno u praksi potvrđuje te riječi. Večera u hotelu. Noćenje.

2. dan: NACIONALNI PARK RISNJAK – ŠPILJA LOKVARKA
Doručak u hotelu. Vožnja prema Nacionalnom parku Risnjak. Risnjak je šumsko kraljevstvo i upravo su mu guste šumske zajednice osigurale „kartu“ za ulazak u društvo nacionalnih parkova. Prilikom posjeta NP Risnjak svakako je nezaobilazna i Poučna staza Leska – jedan od prvih objekata takve vrste u Hrvatskoj. Lako je dostupna od strane Crnog Luga, a započinje na udaljenosti od nekoliko minuta hoda zapadno od Uprave parka. Projektirana je i izvedena tako da je svakom posjetitelju omogućeno da je samostalno prijeđe. Niz od 23 informacijskih tabli, okupljenih na svega 4,2 km dužine staze, prava su prilika za upoznavanje prirodnog i kulturnog nasljeđa ovog nacionalnog parka. Predlažemo ručak u restoranu Pansiona NP Risnjak. Odlazak prema Lokvama i posjet špilji Lokvarki koja je danas jedna od najvećih, ali svakako najdublje turistički uređenih špilja u Hrvatskoj. Lokvarka je etažni spiljski objekt kojeg čini 6 etaža – galerija, od čega su za turistički posjet uređene prve četiri. Turisti mogu dosegnuti od ulaza do dna turistički uređenog dijela oko 75 m dubine. Ukupna dužina kanala iznosi 1179 m, a dubina 277 m.Temperatura u špilji je stalna i iznosi 8 ̊C, a njenu starost po veličini stalaktita i stalagmita stručnjaci procjenjuju na oko 20 000 godina. Obilazak špilje traje oko sat vremena uz obaveznu pratnju vodiča. Potrebno se slojevito obući jer je temperatura konstantno 8 ̊C, a vlaga je oko 80%, te je fizički zahtjevna jer se spušta na 75 metara u dubinu od ulaza. Djeca mlađa od 4 godine ne mogu obilaziti špilju. Kućni ljubimci također ne smiju ulaziti u špilju,a strogo je zabranjeno fotografiranje s bljeskalicom.

Cijene paketa u terminu: 16.3. – 20.7.2021  i  7.9. – 14.11.2021.

Cijena paketa po osobi za odraslu osobu

Cijena paketa po osobi za dijete 12-18 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 6-12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 4-6 g. u sobi s roditeljima
99,54 eur / 750 kn 83,62 eur / 630 kn 73,00 eur / 550 kn
46,45 eur / 350 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 3

Cijene paketa u terminu: 20.7. – 7.9.2021.

Cijena paketa po osobi, za odraslu osobu Cijena paketa po osobi za dijete 12-18 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 6 -12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 4-6 g. u sobi s roditeljima
112,81 eur / 850 kn 92,91 eur / 700 kn 82,29 eur / 620 kn 51,76 eur / 390 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 3

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u hotelu Bitoraj 4* u Fužinama u trokrevetnim sobama  na osnovi 1 polupansiona; boravišnu pristojbu, prijavu i osiguranje; ulaznicu za NP Risnjak; ulaznicu za špilju Lokvarku; ulaznicu za kanjon Kamačnik; troškove organizacije i prodaje;  policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: prijevoz, voditelja putovanja, obroke, pića, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.

Smještaj: hotel Bitoraj 4*, Fužine, https://bitoraj.hr/ 

Lokacija: U srcu Gorskog kotara u centru Fužina. Blizina autoceste A6 – izlaz Vrata. Gorski kotar pruža sve što je potrebno za savršeni odmor u zagrljaju prirode. Čist i svjež planinski zrak, prekrasan pogled, guste šume povezane šetnicama i biciklističkim stazama, bistre rijeke i jezera što zrcale nebeski svod
Sadržaji: prostrane sobe pomno dizajnirane da pruže komfor bez premca, udobne krevete, spa i wellness centar, a la carte restoran s vrhunskim goranskim specijalitetima.
Sobe: hotel Bitoraj raspolaže s 25 soba različitih veličina i uređenosti. Uz tradicionalno uređene sobe i sobe suvremenog interijera, sobu prilagođenu osobama s invaliditetom, sobu Afrodita za parove te dvosobni apartman „Sv. Anton“.
Usluga: polupansion

Udaljenosti:
NP Risnjak – Fužine:
30 km
Fužine – Park šuma Golubinjak: 15 km
Fužine – Kamačnik: 50 km

Klikni na kartu za uvećanje

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Ka travel d.o.o, B. Šuleka 27, 47 000 Karlovac, ID: HR-AB-47-020046686
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Euroherz Osiguranje, Zagreb.  Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti  kupnje i provedbe turističkih aranžmana Ka travel d.o.o., izdanje svibanj 2018.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 2.650 eur uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb