Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Obiteljska avantura – Kopački rit

Datum ispisa: 13.04.2024

Znate li da je Kopački rit jedna od najvećih očuvanih europskih močvara?
U određenim vremenskim uvjetima, uz povoljnu razinu vode, jezero poprimi oblik srca. Upravo zato Kopački rit nazivaju
„Srcem Podunavlja“
 
Posjet Parku najbolje je započeti šetnicom Bijelog lopoča. Ona se na drvenim trupcima uzdiže iz močvare, a građena je po uzoru na „Veličanstveni most“ Sulejmana Veličanstvenog. Most je bio impresivan građevinski pothvat u dužini 6 km od Osijeka do Darde. U svom poslijednjem pohodu na Beč 1566. Sulejman je prešao preko netom dovršenog mosta. Most je tada slovio kao osmo svjetsko čudo. 

Paket 3 dana / 2 noćenja

Termin: 16.03.2021. – 14.11.2021.

Usluga: polupansion
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: Didin konak, Kopačevo, www.didinkonak.hr

– park prirode Kopački rit
– adrenalinski park Zlatna Greda
razgled Osijeka i Đakova

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:  ĐAKOVO – DIDIN KONAK
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Đakovu, „srcu Slavonije”. Prva vizura na putu u slavosku ravnicu je monumentalna katedrala. Vidljiva izdaleka i svojevrsni „svjetionik“ grada. Smještena na Trgu Josipa Jurja Strossmayera najznačajniji je spomenik grada Đakova. Papa Sv. Ivan XXIII nazvao ju je: „Najljepšom katedralom od Venecije do Istanbula“ pa predlažemo kraću pauzu uz kavu, kolače i pogled na katedralu. Slijedi posjet Đakovačkoj ergeli. Engleska kraljica Elizabeta II, oduševljena nastupom đakovačkih lipicanaca na otvorenju Olimpijskih igara, posjetila je Ergelu 1972. godine. Tom se prilikom provezla Đakovom u slavnom i nadaleko poznatom četveropregu. Sama Ergela se sastoji od dva kompleksa. U Pastuharni u centru grada vrši se obuka i dresura konja za zaprežno i dresurno jahanje. Dok se u Ivandvoru, udaljen kratkom vožnjom od 7 km, nalazi matično stado. Tu je smješteno je oko 120 grla konja lipicanske pasmine, a osim prekrasnih konja možete razgledati i autohtono seosko domaćinstvo (slavonski ambar, đeram, bunar i krušna peć). Dolaskom na vidikovac ostat ćete zadivljeni nepreglednim pašnjacima gdje u ljetnoj sezoni boravi matično stado s podmlatkom i muška grla do četiri godine starosti. Najava individualnog posjeta (do 5 osoba) nije obavezna. Za razgled oba lokaliteta potrebno je odvojiti oko 2 sata. Dolazak na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Didin konak u Kopačevu u poslijepodnevnim satima. Ovdje vladaju obiteljska atmosfera i starinska domaća jela, a miris slatkih delicija vratiti će Vas u vrijeme djetinjstva. Pravi odmor od buke grada. Polupansionska večera u restoranu Didin konak. Noćenje.

2. dan: PARK PRIRODE KOPAČKI RIT – ZLATNA GREDA
Baranjski doručak u Didinom konaku je najbolja priprema za pustolovinu u močvari i šumi. Najprije posjet Parku prirode Kopački rit. Tu ćete upoznati istaknute predstavnike ovdašnjeg životinjskog svijeta: crnu rodu, orla štekavca, vidru, štuku i jelena, otkriti  zanimljivosti iz života kukaca, riba, biljaka te vodozemaca i gmazova. Djeca će se posebno zabaviti uz interaktivnu igru s vidrom ili uz zanimljive priče o oblacima, ptičjem letu, oblikovanju jata… Vožnja brodićem i vlakićem, razgled Multimedijalne izložbe i šetnja šetnicom „Bijelog lopoča“ u parku traje otprilike dva i pol sata. Potrebna je prethodna najava posjeta parku. Dvadesetak kilometara od Parka Kopački rit nalazi se Kuća u prirodi Zlatna Greda. Smještena u srcu močvare miljama daleko od gradskog života prava je prilika za učenje o prirodi. Tu se spajaju prelijepa priroda i avanturistički duh. Iskušajte svoju spretnost u prvom adrenaliskom parku u Istočnoj Hrvatskoj i prošećite poučnom stazom Blago Močvare. Ovaj program uključuje nižu razinu adrenalinskog parka (3m visine). Cijeli se program odvija uz stalni nadzor stručnih osoba i uz svu potrebnu sigurnosnu opremu. Preduvjet za korištenje adrenalinskog parka su najmanje 140 cm visine, sportska zatvorena obuća. Šetnja poučnom stazom Blago močvare omogućuje samostalno promatranje ptica i životinja na dvije promatračnice. Prva promatračnica u neposrednoj blizini eko centra služi za promatranje divljači, poglavito jelena tijekom sezone rike. Druga promatračnica se nalazi uz kanal Čarna i služi promatranju ptica. Za potpuni doživljaj unajmite svoju kućicu na drvetu. U sklopu centra Zlatna Greda nalazi se i restoran autohtone baranjske kuhinje. Najbolje obiteljsko poslijepodne u mjestu iz kojeg se ne želite vratiti. Povratak u Didin konak u večernjim satima. Polupansionska večera. Noćenje.

3. dan: OSIJEK
Baranjski doručak u Didinom konaku. Vožnja do Osijeka. Predlažemo najprije šetnju centrom grada, do kon-katedrale sv. Petra i Pavla (Osječke katedrale). Vizura Osijeka je nezamisliva bez njezinog 90 metara visokog zvonika, danas drugog po visini u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Zatim se prošećite Osječkom Tvrđom. Kompleks je  izgrađen  u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima. Romaničku jezgru krasi kvadratni glavni trg i očuvane lijepe plemićke i građanske zgrade. Za kraj, nikako ne propustite ručak u „Krčmi kod Ruže“. Povratak kući u poslijepodnevnim satima.

Cijena paketa po osobi, za odraslu osobu i dijete starije od 12 g. Cijena paketa po osobi za dijete do 12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete 4-12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete do 4 g. u sobi s roditeljima
107,51 eur / 810 kn 102,20 eur / 770 kn 67,69 eur / 510 kn 19,91 eur / 150 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj na obiteljskom imanju Didin konak u višekrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona; boravišnu pristojbu; ulaznicu za PP Kopački rit koja uključuje vožnju vlakićem, vožnju brodom u trajanju od 1 sata, šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“, posjet multimedijalnoj izložbi u Prijemnom centru Mali Sakadaš, korištenje dječjeg igrališta Vidrina radionica; ulaznicu za adrenalinski park u Zlatnoj Gredi- niža razina; troškove organizacije i prodaje, policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za Pastuharnu u Đakovu i Ivandvor, prijevoz, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“

Doplate po osobi uz plaćanje na licu mjesta:
*individualna ulaznica za Pastuharnu u Đakovu i posjet Ivandvoru: 2,65 eur / 20 kn za odrasle, 1,33 eur / 10 kn za djecu
Cijene ulaznica su informativne i podložne su promjeni.

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.

Paket 2 dana / 1 noćenje

Termin: 16.03.2021. – 14.11.2021.

Usluga: polupansion
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: Didin konak, Kopačevo, www.didinkonak.hr

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: KOPAČKI RIT – DIDIN KONAK
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Kopačkom ritu. Po dolasku predlažemo odmor i ručak u restoranu „Kormoran“. U poslijepodnevnim satima slijedi pustolovina u močvari uz posjet Parku prirode Kopački rit. Upoznati ćete istaknute predstavnike ovdašnjeg životinjskog svijeta: crnu rodu, orla štekavca, vidru, štuku i jelena te otkriti  zanimljivosti iz života kukaca, riba, biljaka te vodozemaca i gmazova. Djeca će se posebno zabaviti uz interaktivnu igru s vidrom ili uz zanimljive priče o oblacima, ptičjem letu, oblikovanju jata…Uz vožnju brodićem i vlakićem, razgled Multimedijalne izložbe i šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“ posjet parku traje cca dva i pol sata. Potrebna je prethodna najava posjeta parku. Odazak na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Didin konak u Kopačevu u poslijepodnevnim satima. Ovdje vladaju obiteljska atmosfera i starinska domaća jela, a miris slatkih delicija vratiti će Vas u vrijeme djetinjstva. Pravi odmor od buke grada. Polupansionska večera u restoranu Didin konak. Noćenje.

2. dan: ZLATNA GREDA
Baranjski doručak u Didinom konaku i slijedi nova pustolovina kroz šumu i močvaru. Dvadesetak kilometara udaljena od Didinog konaka nalazi se Kuća u prirodi Zlatna Greda. Smještena u srcu Kopačkog rita gdje su nekad ribarili alasi, skrivali se hajduci i pjevali bećari. Iskušajte svoju spretnost u prvom adrenaliskom parku u Istočnoj Hrvatskoj i prošećite poučnom stazom Blago Močvare. Ovaj program uključuje nižu razinu adrenalinskog parka (3m visine). Cijeli se program odvija uz stalni nadzor stručnih osoba i uz svu potrebnu sigurnosnu opremu. Preduvjet za korištenje adrenalinskog parka su najmanje 140 cm visine, sportska zatvorena obuća. Šetnja poučnom stazom Blago močvare omogućuje samostalno promatranje ptica i životinja na dvije promatračnice. Prva promatračnica u neposrednoj blizini eko centra služi za promatranje divljači, poglavito jelena tijekom sezone rike. Druga promatračnica se nalazi uz kanal Čarna i služi promatranju ptica. Za potpuni doživljaj unajmite svoju kućicu na drvetu. U sklopu centra Zlatna Greda nalazi se i restoran autohtone baranjske kuhinje. Najbolje obiteljsko druženje uz veliki osmijeh na licima.

Cijena paketa po osobi, za odraslu osobu i dijete starije od 12 g. Cijena paketa po osobi za dijete  do 12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete  4-12 g. u sobi s roditeljima Cijena paketa po osobi za dijete do 4 g. u sobi s roditeljima
65,03 eur / 490 kn 62,38 eur / 470 kn 43,80 eur / 330 kn 19,91 eur / 150 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj na obiteljskom imanju Didin konak u višekrevetnim sobama na osnovi 1 polupansiona; boravišnu pristojbu; ulaznicu za PP Kopački rit koja uključuje vožnju vlakićem, vožnju brodom u trajanju od 1 sata, šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“, posjet multimedijalnoj izložbi u Prijemnom centru Mali Sakadaš, korištenje dječjeg igrališta Vidrina radionica; ulaznicu za adrenalinski park u Zlatnoj Gredi – niža razina; troškove organizacije i prodaje, policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: prijevoz, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.


Didin konak, Kopačevo
, www.didinkonak.hr
Lokacija: na dlanu Kopačkog rita, uklopljen u staru arhitekturu kraja, uz svu ljepotu i bogatstvo, svoje mjesto pod baranjskim suncem našlo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Didin konak“.
Sadržaji: restoran Didin Konak, Vinski podrum, pansion s ukupno 24 sobe, sauna, parkiralište, konferencijska sala, wifi, terasa, klima
Sobe: sef, TV ravnog ekrana, radni stol, grijanje, laminat, garderoba/ormar, tuš kabina, sušilo za kosu, besplatan toaletni pribor, WC, kupaonica, radio, usluga buđenja
Usluga: polupansion

Moguće doplate po osobi, na upit:
*U Đakovu, paket  „Lipicanac, čovjekov prijatelj“:  6,64 eur / 50 kn po osobi
*U Zlatnoj  gredi, Adrenalinski park , viša razina (7 m visine): 2,65 eur / 20 kn
*U Zlatnoj  gredi, najam bicikala 1 h: 2,65 eur / 20 kn
*U Zlatnoj  gredi, jahanje konja, 10 min. : 1,33 eur / 10 kn
*U Zlatnoj  gredi, najam dalekozora za promatranje ptica i životinja na promatračnicama na poučnoj stazi Blago močvare : 2,65 eur / 20 kn
*U Zlatnoj  gredi, najam kućice na drvetu za korištenje 4 sata, maksimalno 12 osoba: 33,18 eur / 250 kn
Cijene ulaznica su informativne i podložne su promjeni.

Udaljenosti:
Đakovo – Didin konak: 65 km
Didin konak – Kopački rit: 3 km
Kopački rit – Zlatna Greda: 20 km
Zlatna greda – Didin konak: 20 km
Didin Konak – Osijek: 15 km

Klikni na kartu za uvećanje

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Ka travel d.o.o, B. Šuleka 27, 47 000 Karlovac, ID: HR-AB-47-020046686
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Euroherz Osiguranje, Zagreb.  Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti  kupnje i provedbe turističkih aranžmana Ka travel d.o.o., izdanje svibanj 2018.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12
Dana 23.02.2024 i 24.02.2024. poslovnica je zatvorena

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb