Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Obiteljska avantura – Bakine čarolije

Datum ispisa: 25.07.2024

Znate li da su u Hrvatskoj najljubazniji domaćini Slavonci prema istraživanju „Tajni gost“? Uz pravu riječ za svakoga, svojim gostima pripremaju delicije u vlastitoj kuhinji kao da su im najdraži prijatelji.
Obitelj je na putu i prava je avantura. Na kraju osmijeh na licima veselih domaćina svakome je najljepši suvenir.

Paket 3 dana / 2 noćenja


Termin:
16.3.2021. – 14.11.2021.

Usluga: prema programu
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: seljačko domaćinstvo Bakine čarolije, Karanac, http://www.bakine-carolije.eu/

– park prirode Kopački rit
– adrenalinski park Zlatna Greda
– razgled Osijeka i Đakova

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:  ĐAKOVO – KARANAC
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Đakovu, „srcu Slavonije”. Prva vizura na putu u slavosku ravnicu je monumentalna katedrala. Vidljiva izdaleka i svojevrsni „svjetionik“ grada. Smještena na Trgu Josipa Jurja Strossmayera najznačajniji je spomenik grada Đakova. Papa Sv. Ivan XXIII nazvao ju je: „Najljepšom katedralom od Venecije do Istanbula“ pa predlažemo kraću pauzu uz kavu, kolače i pogled na katedralu. Slijedi posjet Đakovačkoj ergeli. Engleska kraljica Elizabeta II, oduševljena nastupom đakovačkih lipicanaca na otvorenju Olimpijskih igara, posjetila je Ergelu 1972. godine. Tom se prilikom provezla Đakovom u slavnom i nadaleko poznatom četveropregu. Sama Ergela se sastoji od dva kompleksa. U Pastuharni u centru grada vrši se obuka i dresura konja za zaprežno i dresurno jahanje. Dok se u Ivandvoru, udaljen kratkom vožnjom od 7 km, nalazi matično stado. Tu je smješteno je oko 120 grla konja lipicanske pasmine, a osim prekrasnih konja možete razgledati i autohtono seosko domaćinstvo (slavonski ambar, đeram, bunar i krušna peć). Dolaskom na vidikovac ostat ćete zadivljeni nepreglednim pašnjacima gdje u ljetnoj sezoni boravi matično stado s podmlatkom i muška grla do četiri godine starosti. Najava individualnog posjeta (do 5 osoba) nije obavezna. Za razgled oba lokaliteta potrebno je odvojiti oko 2 sata. Vožnja prema Etno selu Karanac koje je smješteno na južnim padinama Banskog brda i predstavlja središte kontinentalnog turizma s visoko razvijenim smislom za njegovanje tradicijske kulture, poglavito kulture stanovanja i prehrane te folklornoga naslijeđa. Karanac slovi kao mjesto koje je najzaslužnije za preporod baranjskog turizma. Predlažemo kasni ručak  u restoranu “Baranjska kuća”. Smještaj u seljačkom domaćinstvu “Bakine čarolije” gdje ćete na najbolji mogući način doživjeti trenutak prošlosti i topline starih domova. Noćenje.

2. dan: KARANAC – PARK PRIRODE KOPAČKI RIT – ZLATNA GREDA – KARANAC
Domaći doručak je najbolja priprema za pustolovinu u močvari i šumi. Najprije posjet Parku prirode Kopački rit. Tu ćete upoznati istaknute predstavnike ovdašnjeg životinjskog svijeta: crnu rodu, orla štekavca, vidru, štuku i jelena, otkriti  zanimljivosti iz života kukaca, riba, biljaka te vodozemaca i gmazova. Djeca će se posebno zabaviti uz interaktivnu igru s vidrom ili uz zanimljive priče o oblacima, ptičjem letu, oblikovanju jata… Vožnja brodićem i vlakićem, razgled Multimedijalne izložbe i šetnja šetnicom „Bijelog lopoča“ u parku traje otprilike dva i pol sata. Potrebna je prethodna najava posjeta parku. Dvadesetak kilometara od Parka Kopački rit nalazi se Kuća u prirodi Zlatna Greda. Smještena u srcu močvare miljama daleko od gradskog života prava je prilika za učenje o prirodi. Tu se spajaju prelijepa priroda i avanturistički duh. Iskušajte svoju spretnost u prvom adrenaliskom parku u Istočnoj Hrvatskoj i prošećite poučnom stazom Blago Močvare. Ovaj program uključuje nižu razinu adrenalinskog parka (3m visine). Cijeli se program odvija uz stalni nadzor stručnih osoba i uz svu potrebnu sigurnosnu opremu. Preduvjet za korištenje adrenalinskog parka su najmanje 140 cm visine, sportska zatvorena obuća. Šetnja poučnom stazom Blago močvare omogućuje samostalno promatranje ptica i životinja na dvije promatračnice. Prva promatračnica u neposrednoj blizini eko centra služi za promatranje divljači, poglavito jelena tijekom sezone rike. Druga promatračnica se nalazi uz kanal Čarna i služi promatranju ptica. Za potpuni doživljaj unajmite svoju kućicu na drvetu. U sklopu centra Zlatna Greda nalazi se i restoran autohtone baranjske kuhinje. Najbolje obiteljsko poslijepodne u mjestu iz kojeg se ne želite vratiti. Povratak u Karanac. Noćenje.

3. dan: KARANAC – OSIJEK
Domaći doručak. Vožnja do Osijeka. Predlažemo najprije šetnju centrom grada, do  kon-katedrale sv. Petra i Pavla (Osječke katedrale). Vizura Osijeka je nezamisliva bez njezinog 90 metara visokog zvonika, danas drugog po visini u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Zatim se prošećite Osječkom Tvrđom. Kompleks je  izgrađen  u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima. Romaničku jezgru krasi kvadratni glavni trg i očuvane lijepe plemićke i građanske zgrade. Za kraj, nikako ne propustite ručak u „Krčmi kod Ruže“. Povratak kući u poslijepodnevnim satima.

Cijena paketa po osobi, za odraslu osobu i dijete starije od 12 g. Cijena paketa po osobi za dijete 2-12 g. u sobi s roditeljima
88,92 eur / 670 kn 83,62 eur / 630 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Dijete do 2 godine: gratis

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u seljačkom domaćinstvu “Bakine čarolije”  u dvokrevetnoj  sobi  na osnovi 2 noćenja s doručkom,  boravišnu pristojbu; ulaznicu za PP Kopački rit koja uključuje vožnju vlakićem, vožnju brodom u trajanju od 1 sata, šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“, posjet multimedijalnoj izložbi u Prijemnom centru Mali Sakadaš, korištenje dječjeg igrališta Vidrina radionica; ulaznicu za adrenalinski park u Zlatnoj Gredi- niža razina; troškove organizacije i prodaje, policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za Pastuharnu u Đakovu i Ivandvor, prijevoz, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“

Doplate po osobi uz plaćanje na licu mjesta:
*individualna ulaznica za Pastuharnu u Đakovu i posjet Ivandvoru: 2,65 eur / 20 kn za odrasle, 1,33 eur / 10 kn za djecu
Cijene ulaznica su informativne i podložne su promjeni.

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.

Paket 2 dana / 1 noćenje

Termin: 16.3.2021. – 14.11.2021.

Usluga: prema programu
Prijevoz: vlastiti
Smještaj: seljačko domaćinstvo Bakine čarolije, Karanac, http://www.bakine-carolije.eu/

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: KOPAČKI RIT – KARANAC
Polazak s mjesta odredišta u jutarnjim satima i vožnja prema Kopačkom ritu. Po dolasku predlažemo
odmor i ručak u restoranu „Kormoran“. U poslijepodnevnim satima slijedi pustolovina u močvari uz posjet Parku prirode Kopački rit. Upoznati ćete istaknute predstavnike ovdašnjeg životinjskog svijeta: crnu rodu, orla štekavca, vidru, štuku i jelena te otkriti  zanimljivosti iz života kukaca, riba, biljaka te vodozemaca i gmazova. Djeca će se posebno zabaviti uz interaktivnu igru s vidrom ili uz zanimljive priče o oblacima, ptičjem letu, oblikovanju jata…Uz vožnju brodićem i vlakićem, razgled Multimedijalne izložbe i šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“ posjet parku traje cca dva i pol sata. Potrebna je prethodna najava posjeta parku. Vožnja prema Etno selu Karanac koje je smješteno na južnim padinama Banskog brda i predstavlja središte kontinentalnog turizma s visoko razvijenim smislom za njegovanje tradicijske kulture, poglavito kulture stanovanja i prehrane te folklornoga naslijeđa. Karanac slovi kao mjesto koje je najzaslužnije za preporod baranjskog turizma. Predlažemo kasni ručak u restoranu “Baranjska kuća”. Smještaj u seljačkom domaćinstvu “Bakine čarolije” gdje ćete na najbolji mogući način doživjeti trenutak prošlosti i topline starih domova. Noćenje.

2. dan: KARANAC – ZLATNA GREDA
Domaći doručak i slijedi nova pustolovina kroz šumu i močvaru. Dvadesetak kilometara udaljena od Didinog konaka nalazi se Kuća u prirodi Zlatna Greda. Smještena u srcu Kopačkog rita gdje su nekad ribarili alasi, skrivali se hajduci i pjevali bećari. Iskušajte svoju spretnost u prvom adrenaliskom parku u Istočnoj Hrvatskoj i prošećite poučnom stazom Blago Močvare. Ovaj program uključuje nižu razinu adrenalinskog parka (3m visine). Cijeli se program odvija uz stalni nadzor stručnih osoba i uz svu potrebnu sigurnosnu opremu. Preduvjet za korištenje adrenalinskog parka su najmanje 140 cm visine, sportska zatvorena obuća. Šetnja poučnom stazom Blago močvare omogućuje samostalno promatranje ptica i životinja na dvije promatračnice. Prva promatračnica u neposrednoj blizini eko centra služi za promatranje divljači, poglavito jelena tijekom sezone rike. Druga promatračnica se nalazi uz kanal Čarna i služi promatranju ptica. Za potpuni doživljaj unajmite svoju kućicu na drvetu. U sklopu centra Zlatna Greda nalazi se i restoran autohtone baranjske kuhinje. Najbolje obiteljsko druženje uz veliki osmijeh na licima.

Cijena paketa po osobi, za odraslu osobu i dijete starije od 12 g. Cijena paketa po osobi za dijete 2- 12 g. u sobi s roditeljima
55,74 eur / 420 kn 50,43 eur / 380 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Dijete do 2 godine: gratis

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u seljačkom domaćinstvu “Bakine čarolije” u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom, boravišnu pristojbu; ulaznicu za PP Kopački rit koja uključuje vožnju vlakićem, vožnju brodom u trajanju od 1 sata, šetnju šetnicom „Bijelog lopoča“, posjet multimedijalnoj izložbi u Prijemnom centru Mali Sakadaš, korištenje dječjeg igrališta Vidrina radionica; ulaznicu za adrenalinski park u Zlatnoj Gredi – niža razina; troškove organizacije i prodaje, policu jamčevine i osiguranja od odgovornosti. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: prijevoz, troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“. 

Prilikom rezervacije predlažemo uplatu osiguranja od nezgode i rizika otkaza putovanja.

Moguće doplate po osobi, na upit:
*U Đakovu, paket  „Lipicanac, čovjekov prijatelj“: 6,64 eur / 50 kn po osobi
*U Zlatnoj  gredi, Adrenalinski park , viša razina (7 m visine): 2,65 eur / 20 Kn
*U Zlatnoj  gredi, najam bicikala 1 h: 2,65 eur / 20 Kn
*U Zlatnoj  gredi, jahanje konja, 10 min.: 1,33 eur / 10 Kn
*U Zlatnoj  gredi, najam dalekozora za promatranje ptica i životinja na promatračnicama na poučnoj stazi Blago močvare: 2,65 eur / 20 Kn
*U Zlatnoj  gredi, najam kućice na drvetu za korištenje 4 sata, maksimalno 12 osoba: 33,18 eur / 250 Kn
Cijene ulaznica su informativne i podložne su promjeni.

Mogućnost prilagodbe programa željama gostiju u smislu broja noćenja, vrste i kategorije smještajnog objekta, usluge uključenih u cijenu aranžmana i sl.
Mogućnost organizacije prijevoza iz bilog kojeg dijela Hrvatske za individualne putnike, obitelji, društva ili veće grupe.

Seljačko domaćinstvo “Bakine čarolije”, Karanac, http://www.bakine-carolije.eu/

Lokacija: selo Karanac u Baranji, 30 km udaljeno od Osijeka. U želji da se dočara trenutak prošlosti i topline starih domova, seljačko domaćinstvo Bakine čarolije stoji na raspolaganju svim ljubiteljima domaćeg i prirodnog. Svaki gost može uživati u šumovima prirode i cvrkutu ptica. Okućnica domaćinstva je 2009. godine proglašena najljepše uređenom okućnicom u Baranji.
Sadržaji: Dvorište se sastoji od tri tematske cjeline koju čine priroda, zadovoljstvo i obitelj. Svaka cjelina opremljena je odgovarajućim detaljima koji su ukrašeni cvjetnim aranžmanima i orginalnim predmetima iz starih seljačkih gospodarstava.
Smještaj:
– Bakine čarolije:
glavni apartman. U njemu postoje tri kreveta plus pomoćni ležaj. U apartmanu se nalaze televizor, hladnjak, sanitarni čvor s tuš kabinom i kuhinja.
– Čiča Tomina koliba: manji apartman. U njemu postoje 2 kreveta. Apartman sadrži televizor, kave-kuhinjicu, sanitarni čvor s tuš kabinom. Apartman se grije kaminom na drva.
– Bungalov robinzon: tu spavate na zidanom krevetu sa kraljevskim baldahinom i istovremeno čujete graktanje gusaka ili meketanje koze, a na dohvat vam je ruke razno voće i povrće koje možete slobodno konzumirati. Bungalov Robinzon ocijenjen je sa tri sunca. Opremljen je klima uređajem, tv uređajem, aparatom za kavu, čokančićima rakije, a zagrijava se na kaljevu peć.
– Predsjednički apartman: u bogatoj i nadasve lijepoj atmosferi, prostoru veličine 120 m2, na raspolaganju vam je fotelja za masiranje, mini bar, mini biblioteka i kada za opuštanje. Stari namještaj, stari predmeti i razne rukotvorine doprinijet će da se osjećate iznimno ugodno, korisno i opušteno. Opremljen je klima uređajem, tv-om, aparatom za kavu, čokančićima rakije, a zagrijava se centralnim grijanjem. Obitelji s djecom imaju na raspolaganju posebnu dječju sobu, u kojoj djeca imaju na raspolaganju pravi mali dječji svijet iz bajke i naravno svoj tv.
– Baraka: poželite li poseban i ne zaboravan odmor DOĐITE u našu „ BARAKU“ . Spavat ćete na paletama i udobnom dušeku sa baldahinom. Čutet ćete graktanje gusaka i meketanje koze , a na dohvat vam je ruke razno voće i povrće koje možete slobodno konzumirati. Organizirat ćemo vam razne sadržaje ili izlete. Baraka je opremljena namještajem od paleta, klima uređajem , tv-om, kave aparatom, čokančićima rakije , a zagrijava ju kamin pećica.
Usluga: noćenje s doručkom

Udaljenosti:
Slavonski Brod – Đakovo:
55 km
Đakovo – Karanac:
70 km
Karanac – Kneževi Vinogradi –  Suza – Batina – Zmajevac: 40 km
Karanac – Kopački rit: 25 km
Kopački rit – Osijek: 12 km

Klikni na kartu za uvećanje

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Ka travel d.o.o, B. Šuleka 27, 47 000 Karlovac, ID: HR-AB-47-020046686
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Euroherz Osiguranje, Zagreb.  Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti  kupnje i provedbe turističkih aranžmana Ka travel d.o.o., izdanje svibanj 2018.

Foto: http://www.bakine-carolije.eu/galerija.html#&gid=1&pid=29

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 2.650 eur uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb