Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Venecija i otoci lagune, 2 dana autobusom

Datum ispisa: 29.07.2021

Datum putovanja: 04.09.-05.09., 02.10.-03.10., 23.10.-24.10.

Polazak: Zagreb – moguć polazak iz Karlovca
Trajanje: 2 dana / 1 noćenje
Smještaj: hotel 3*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – VENECIJA
Polazak iz Zagreba u 5:00. Moguć polazak putnika iz Karlovca sa BP Petrol na Ilovcu u 5:45. Nastavak vožnje kroz Gorski kotar do Rijeke uz moguć polazak sa BP Vrata Jadrana u 7:30. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u pristanište Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja Canal Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike i blista na venecijanskom suncu. Iskrcaj s brodića i odlazak u šetnju gradom: Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime – Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri znamenitosti: Bazilika Sv. Marka (izgledom podsjetnik na vezu između Venecije i Bizanta), Knežev dvor (nekada političko i pravosudno središte Venecije) i Toranj svetog Marka – Canal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija ‘ulica’ te presijeca stari dio grada na dva dijela – most Rialto, najposjećeniji i najfotografiraniji most u Veneciji… i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su svugdje po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama, tajnim prolazima, uživanje u nekom od restorana/kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem iz Venecije do pristaništa Punta Sabbioni. Vožnja autobusom do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: VENECIJA – izlet otoci venecijanske lagune Burano i Murano – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i izlet na otoke venecijanske lagune Burano i Murano. Tijekom vrlo zanimljive plovidbe po močvarnoj laguni (vodenoj autocesti), koja je ponegdje duboka samo metar, saznat ćete puno zanimljivosti i tajni koje su skrivali otoci i otočići u laguni. Prvo plovimo prema ribarskom otoku Burano, danas najpoznatijem po čipkarstvu i šareno obojanim kućama u kojima stanuju i ljetuju brojni umjetnici. Burano se, kaže legenda, žarkim bojama svojih fasada okitio kako bi njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu… Tradicija se održala do danas, a lokalna uprava odobrava boju u koju vlasnici žele obojiti fasade svojih kuća. U otočkoj upravi postoji i paleta prihvatljivih boja. U slobodno vrijeme obavezno probajte tradicionalne kolačiće koji nose ime otoka – bussolai buranei, no nakon što kušate finu ribu s otoka. Nastavljamo do otoka Murano, točnije arhipelaga od sedam otoka povezanih mostovima. Otok Murano je svjetski slavan po proizvodnji stakla, posjetit ćemo i tvornicu stakla uz prezentaciju izrade stakla. Ovo mjesto vrvi od malih trgovina staklom, koje još uvijek izrađuju vrsni majstori … stoga iskoristiti priliku da baš na otoku kupite suvenir i uzmite u obzir da početna cijena nikako nije ni završna, uz dobro cjenkanje možete jednako dobro i uštedjeti. Nakon obilaska otoka, povratak brodićem do pristaništa Punta Sabbioni i ukrcaj u autobus. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
04.09. – 05.09. 542 kn 617 kn 217 kn garantirano
02.10. – 03.10. 485 kn 560 kn 217 kn garantirano
24.10. – 24.10. 485 kn 560 kn 217 kn first minute


Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po noćenju:
1 – 3 eur
Točna obavijest u završnom pismu. Plaćanje na licu mjesta na racepciji hotela

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*1 red – sjedalo 3,4: 120 kn
*2 red – sjedalo 5,6,7,8: 120 kn
*dodatno prazno sjedalo: 325 kn
Doplata nije obavezna i podložna je provjeri prilikom rezervacije

Moguća doplata za ulaz u povijesni centar Venecije po osobi: 3 – 8 eur
Točna obavijest u završnom pismu. Grad Venecija doplatu još nije uveo, informacija prema stanju u studenom 2020.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja, 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Venecije, razglede prema programu, voditelja putovanja tijekom cijelog puta, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd., boravišu pristojbu, putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
*vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni: 14 eur
vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru
*
audio slušalice za razgled Venecije: 4 eur
obavezna doplata na licu mjesta
*
izlet otoci venecijanske lagune Burano i Murano: 22 eur
Izlet uključuje: vožnju brodićem na relaciji Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu. Uz minimum 30 prijavljenih putnika.
Djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na izlet otoci venecijanske lagune. Djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na izlet otoci venecijanske lagune

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Padovi.
Počasni Konzulat se nalazi na adresi: Corso Milano 74, 35122 Padova, Italia.
Kontakt podaci: tel. 00 39 049 821 8622, fax. 00 39 049 821 1816, e-mail: consolatocro.pd@libero.it. Počasna konzulica: Nela Sršen.

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija) u okolici Venecije. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata i uz minmalnu pauzu 15 minuta. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 2 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 30 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

 

Odgovorni organizator: Idea Club Travel d.o.o. , Folnegovićeva 6d, Zagreb, ID KOD HR-AB-01-081074914.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 16, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb