Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

St. Peterburg: 4 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 06.07.2020

Datum putovanja: 06.08.-09.08.; 10.09.-13.09.; 08.10.-11.10.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 4 dana / 3 noćenja
Smještaj: hotel 3* / 4*
Usluga: noćenje s doručkom
Pristojbe zrakoplovnih luka uključene u cijenu: 890 kn

1. dan: ZAGREB – ST. PETERBURG
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera centralnih informacija. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema St. Peterburgu na liniji OU 530 (Croatia Airlines) u 15:05  Dolazak u St. Peterburg predviđen je u 18:50. Organizirani prijevoz do hotela 4* i smještaj. Preporučujemo laganu šetnju gradom koji je noću jako živ, pogotovo u periodu tzv. bijelih noći kada dan traje otprilike do ponoći. Prošećite uz rijeku Nevu kako biste vidjeli prizor dizanja mostova koji privlači mnoge turiste ili turističkim brodom prođite ispod mostova. St. Peterburg broji preko 500 mostova te su neki od njih pomični. Noćenje.

2. dan: ST. PETERBURG – izlet vožnja brodom – ST. PETERBURG
Doručak. Odlazak u razgled grada. Panoramska vožnja St. Petersburgom: obilazak Petrove i Pavlove utvrde (ulaznica nije uključena u cijenu), koja je smještena na malom otočiću. Pozlaćen toranj s veličanstvenim anđeom na vrhu čini crkvu najvišom građevinom grada. Slijedi nastavak obilaska glavnom ulicom Nevski Prospekt do katedrale sv. Izaka (ulaznica nije uključena u cijenu), velikog arhitektonskog ostvarenja, zgrade Admiraliteta, palače Stroganoff, samostana Smolny i najpoznatije crkve – Crkve Kristova uskrsnuća. Povratak u hotel. Poslijepodne preporučujemo fakultativnu vožnju brodom po rijeci te kroz kanale koji su umreženi cijelim gradom. Navečer preporučujemo odlazak na balet ili predstavu u Mariinsky teatar gdje su izvedene po prvi puta mnoge velike opere i baleti 19.st. (cijena na upit). Noćenje.

3. dan: ST. PETERBURG – izlet Hermitage i Peterhof – ST. PETERBURG
Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak u Ermitaž i Peterhof, nezaobilazna mjesta pri posjeti St. Peterburgu. Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Zatim slijedi odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku te brojnim fontanama sa savršenim vodenim kaskadama koje su smještene u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima preporučujemo individualan posjet svjetski poznatom Muzeju Faberge, gdje se nalazi zbirka od devet carskih jaja i još 200 drugih predmeta u veličanstvenim odajama palače Šuvalov. Noćenje.

4. dan: ST. PETERBURG – PUSHKIN – ZAGREB
Doručak. Odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva, udaljen otprilike 25 km od St. Peterburga. Razgled raskošne palače Katarine Velike s čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u St. Peterburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled. Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let prema Zagrebu na liniji OU 531 u 19:40. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21:30. Kraj programa.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
06.08. – 09.08. 5.155 kn 5.380 kn 990 kn garantirano
10.09. – 13.09. 5.155 kn 5.380 kn 990 kn first minute
08.10. – 11.10. 4.965 kn 5.180 kn 990 kn first minute

Doplata za napojnice za loklane vodiče i vozače: 20 eur
Plaćanje na licu mjesta. Točna obavijest u završnom pismu.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb – St. Peterburg – Zagreb, zrakoplovne pristojbe (890 kn), smještaju u hotelu 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u St. Peterburgu, razgled St. Peterburga, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, trošak organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, vizu za Rusiju, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, napojnice za lokalne davatelje usluga, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
Minimalno 15 prijavljenih putnika za izlete
*izlet vožnja brodom: 190 kn
*izlet Hermitage i Peterhof: 750 kn
*Petrova i Pavlova utvrda: 10 eur
*katedrala sv. Izaka: 8 eur

Prilikom rezervacije obvezno je uplatiti putno zdravstveno osiguranje, a preporučujemo osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
*za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana.
Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju do 4 mjeseca nakon vjenčanja i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Granične i vizne formalnosti: za državljane Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju viza je potrebna. Za hrvatske državljane od 1. listopada 2019. za turistički posjet St. Petersburgu i Lenjingradskoj oblasti omogućeno je ishođenje besplatne elektronske vize. Popunite aplikaciju koja se nalazi na web stranici https://www.evisasrussia.com/st-petersburg-evisa/ Online aplikacija ispunjava se bez znakova č, ć, š, ž. Zahtjev za e-vizom može se podnijeti ne ranije od 20 i ne kasnije od 4 dana prije početka putovanja. Putovnica mora vrijediti više od 6.mjeseci od datuma apliciranja za vizu. Nije potrebno pozivno pismo niti bilo kakva potvrda za vizu. Potrebno je putno zdravstveno osiguranje u vrijednosti od 30 000 eura. 

Za ishođenje vize potrebno je ispuniti obrazac na web stranici Konzularnog odjela ruskog Ministarstva vanjskih poslova i učitati (uploadati) fotografiju. Digitalna fotografija mora biti u boji u JPEG formatu 35 x 45mm i ne smije biti starija od 6 mjeseci, kao za biometrijsku putovnicu, svjetle pozadine, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici).
Nakon postupka prijave dobit ćete potvrdu e-vize na web stranici ili e-poštom. Ispišite potvrdu ili je preuzmite na svoj mobilni uređaj. Svoju e-vizu potrebno je predočiti prilikom prijave na let te na graničnom prijelazu prilikom dolaska u zračnu luku St. Peterburg.

E-viza omogućuje boravak do max. 8 dana i vrijedi 30 dana od datuma izdavanja. Korištenje navedene web stranice otklanja potrebu za osobnim posjetom konzularnim ispostavama. Web stranica radi 24/7. Svrha putovanja može biti turistički posjet, poslovni ili humanitarni razlozi.
Za dodatne informacije o uvjetima ulaska u Rusiju potrebno je obratiti se Veleposlanstvu Ruske Federacije u Zagrebu te na http://www.fms.gov.ru – službenoj internetskoj stranici Federalne službe migracije Rusije. Hrvatski državljani, drugi strani državljani i osobe bez državljanstva na stranicama www.mvd.ru mogu provjeriti informacije o eventualnom postojanju zabrane ulaska u Rusku Federaciju kao i o razlozima takve zabrane.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske nalazi se u Moskvi. Adresa: Ostoženka 23 (ulaz za stranke nalazi se sa stražnje strane zgrade, iz 3. Začatjevkog pereuloka) Metro – Park Kultury, Kropotkinska, Telefon: +7 495 785 39 49, Fax: +7 495 785 39 41,Email: crocons.moscow@mvep.hr

NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: ATLAS Plus d.o.o., turistička agencija, Ante Starčevića 45, HR-20000 Dubrovnik, MB: 081180387, OIB: 54046512596.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 9-17, Subota 9-13

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb