Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Šri Lanka, 9 dana

Datum ispisa: 28.11.2020

Datum putovanja: 02.01.-10.01.; 09.01.-17.01.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 9 dana / 6 noćenja
Smještaj: hoteli 4*
Usluga: polupansion

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 14:00. Check in. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16:05 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.15.

2. dan: DOHA – COLOMBO
Polijetanje zrakoplova (Qatar Airways) za Colombo u 02:00. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 09.20. Doček od strane domaćina i vozača. Vožnja, otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku, smještaj u hotel (early check in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13:00 nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema najpoznatijem bazaru Pette. Posjetiti ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA – SIGIRIYA
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, ulaznica uz doplatu (uključen i ručak). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini, doplata za ulaznicu 10 usd po osobi. Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih špilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja, koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih metara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima špilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled cca sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan: SIGIRIYA – KANDY
Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekada stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popesti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj najdivnijih vrtova. Napor će biti velik ali prizor na vrhu je nešto najljepše što možete vidjeti na Šri Lanci. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrtovi začinskog bilja, poznatiji kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanci i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA
Doručak. Odjava iz hotela, te odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostaviti će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i vratiti u neko mirnije doba. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – KALUTARA
Doručak. Nakon 5 sati vožnje, stižemo u Kalutara na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko Svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjaka na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetiti mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: KALUTARA (beach stay)
Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan: KALUTARA – COLOMBO ZRAČNA LUKA
Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Odjava iz hotela te odlazak u 21:30 prema zračnoj luci Bandaranayke International (vožnja 2 sata). Prijava na let.

9. dan: COLOMBO ZRAČNA LUKA – DOHA – ZAGREB
Let za Dohu u 02.45 sati. Dolazak u Dohu u 05:30 po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 07:55 po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb Zračnu luku u 11:55. Kraj programa.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
02.01. – 10.01. 8.790 kn 8.990 kn 1.990 kn garantirano
09.01. – 17.01. 6.990 kn 7.490 kn 1.990 kn garantirano


*Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka:
2.890 kn
Iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovne karte

Doplata za napojnice vozačima i vodičima: 30 usd
Za sve napojnice

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb, ekonomska klasa, 6 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera), dodatno doručak po dolasku u Colombo, rana prijava u hotel po dolasku u Colombo, večera zadnji dan u hotelu, prije odlaska na let, total 7 večera u hotelu, prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili minibusom prema programu, lokalni vodič, kasni check out zadnji dan, odjava iz hotela zadnji dan oko 22.00 sata, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, jamčevno osiguranje

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, vizu za Šri Lanku, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, napojnice za lokalne davatelja usluga, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
*ulaznica za utočište slonova sa ručkom, za Sigeriya Rock, za Dambulla hram, hram u Kandy, karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya: 790 kn
Obavezno plaćanje i obavezna najava u poslovnici prilikom prve uplate aranžmana
*
izlet u Galle i posjet kornjačama: 10 usd
Obavezna najava pri rezervaciji aranžmana

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
*dijete 5-11 godina, popust po osobi 1.000 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
*popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.000 kn

Granične i vizne formalnosti: za državljane Republike Hrvatske za putovanje u Šri Lanku viza je potrebna. Vizu je najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombu. A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA, Tilak de Zoysa, počasni konzul 00 94 11 25 28 95 73 Uredovno vrijeme Konzulata: ponedjeljak-petak 7,30-17,00

NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastrercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o., Žumberačka 4, Samobor, ID: HR-AB-01-080951142.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 9-16, Subota 9-12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb