Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Rim i Capri, 5 dana autobusom

Datum ispisa: 29.07.2021

Datum putovanja: 04.08.-08.08.; 25.08.-29.08.; 28.10.-01.11.

Polazak: Zagreb – moguć polazak iz Karlovca
Trajanje: 2 dana / 1 noćenje
Smještaj: hotel 3* / 4*
Usluga: prema programu putovanja

1. dan: ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – ORVIETO – FIUGGI TERME
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05:00. Vožnja preko Karlovca. Moguć polazak putnika sa BP Petrol na Ilovcu u 5:45. Nastavak vožnje kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati te nastavak vožnje kroz Sloveniju i Italiju do pokrajine Umbrije, jedine južne talijanske regije koja nema izlaz na more. Uživajući u prirodnim ljepotama regije dolazimo do pitoresknog Orvieta, smještenog na vrlo dramatičnom položaju, a čiji je značaj prepoznao i UNESCO. Orvieto je izrastao u grad iz etruščanskog naselja Velzna kojeg su Rimljani osvojili tek nakon 2 godine opsade, a svoj procvat doživio je u srednjem vijeku izgradnjom mnogih palača i trgova koji su danas svjedoci toga vremena. Žičarom (doplata) se dižemo u grad, na vrh usamljene vulkanske stijene, odakle se pruža pogled od kojeg vam zastane dah. Najveća znamenitost Orvieta je njegova romaničko-gotička katedrala Santa Maria Assunta poznatiji još i kao “zlatni ljiljan talijanskih katedrala”, čija je gradnja trajala gotovo 300 godina u čast Čuda iz Bolsene (nedalekog gradića). Prema legendi iz 1263 godine, za vrijeme euharistije tijelo domaćina putujućeg svećenika je počelo krvariti po oltaru i tkanini na oltaru, koja se i danas čuva u katedrali. Jedinstveni grad krije mnoge tajne, a jednu posebnu je skrivao stoljećima – podzemni svijet špilja, tunela i bunara koji se pruža ispod gotovo cijelog grada, a vraća nas u povijest i svakodnevni život antike. Od razgledavanja najbolje je odmoriti uz čašu lokalnog vina, kobasicu od vepra, sir sa tartufima ili pak domaću tjesteninu. Vožnja prema Fiuggi termama. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: FIUGGI TERME – VEZUV – POMPEJI – NAPULJ – HOTEL
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Napulju. Odlazak do Vezuva, epskog brda vatrometa, jednog od 29 talijanskih vulkana kojeg još nazivaju i „Neugasiv“ i „Rigač nasilja“, a kojeg je Goethe nazvao „vrhom pakla koji se diže iz raja“. Vozimo se prema vrhu Vezuva do mjesta odakle zadnji uspon krećemo pješice. Uživat ćete u pogledu na Napulj, napuljski zaljev i obalu Sorrenta. Ulaznica se plaća na licu mjesta, a izlet na Vezuv se odvija u skladu s vremenskom uvjetima. Kraća vožnja do Pompeja, nekadašnjeg popularnog ljetovališta Rimljana poznatijeg još i kao antički Las Vegas. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija vulkana, pri čemu su Pompeji velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te nam mogu svjedočiti o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad zaustavljen u vremenu je slučajno otkriven nakon 1600 godina te danas otkriva mnoge antičke tajne koje nalazimo u odlično očuvanim građevinama poput Apolonovog i Jupiterovog hram, Forumskih termi, Faunove vile, pekarnica, restorana brze hrane, javne kuće, tržnice i mnogih drugih. Ulaznica za Pompeje doplaćuje se na licu mjesta, a uključuje i razgled s vodičem na engleskom jeziku. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira izrađenih od vulkanskog kamena te kušanje limoncella, poznatog aperitiva za koji se limuni beru upravo na padinama Vezuva. Vožnja prema Napulju, gradu s najviše sakralnih objekata u Italiji, domu poznate mafijaške organizacije Camorra, ali i domu srčanog i skromnog stanovništva. Bogata povijest i kultura isprepliću se najvećim povijesnim centrom nekog europskog grada pod zaštitom UNESCO-a, a upisane su u šarmantne ulice, kupole mnogih crkava, utvrde i palače. Šetnja gradom s voditeljem putovanja: utvrda Castel Nuovo, Piazza di Municipio, Teatro di San Carlo, galerija Umberta I, kraljevska palača Palazzo Reale. Najveći i najvažniji grad koji dominira južnom Italijom – Mezzogiornom, zemljom podnevnog sunca, svakako je jedan od najtemperamentnijih gradova Italije. Slobodno vrijeme za šetnju i poznatu autohtonu napuljsku pizzu Margheritu u bojama talijanske zastave koju je proslavila Margherita Savojska, a koja je vrlo brzo osvojila svijet. Vožnja prema hotelu. Noćenje.
Napomena: u slučaju da zbog vremenskih uvjeta posjet Vezuvu nije moguć, prvo će se ići u Pompeje, a nakon toga će biti više slobodnog vremena u Napulju.

3. dan: HOTEL – izlet brodom Capri – RIM
Doručak i odjava iz hotela. Preporučujemo fakultativni izlet na otok Capri (doplata), koji je svojim bajkovitim gradićim i nadnaravnom ljepotom mora sinonim za užitak. Omiljeno je mjesto za odmor starih Rimljana, bogatih industrijalaca, mnogih povijesnih ličnosti, pa i samog Lenjina koji je upravo ovdje pripremao Oktobarsku revoluciju. Na njemu su svoju inspiraciju pronašli brojni umjetnici, književnici i slikari, dok polovicom 20. stoljeća, otok postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su npr. Jackie Kennedy, Audrey Hepburn ili Grace Kelly. Otok Capri ostavio je svoj trag i u modi – Jackie Kennedy je pronijela svijetom capri sandale, dok je Edith Head proslavila popularne capri hlače. Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim stazama za šetanje kojima možete istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka. Po dolasku u luku Marina Grande, vide se ruševine Palazzo a Mar te nepregledni “Bagni di Tiberio”. Avanturistička vožnja mini busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na otoku koji zbog svojeg položaja nije bio pod velikom navalom turista pa je zadržao svoju autohtonost. Bježeći od gužve Caprija mnogi umjetnici ukrasili su ulice ovog grada, a potraga za mnogobrojnim umjetničkim djelima dovest će vas do vile San Michele, ukrašene ostacima rimske palače koja je nekada ovdje stajala. Panoramski pogled na zaljev sa 327 m nadmorske visine, ostavit će vas bez daha. Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini busom u Capri, gdje nas prvo čeka Piazzetta, trg sa prekrasnim vidikovcem na 142m iznad mora i vrata u povijesno središte grada. Nastavljamo prema suprotnoj strani otoka gdje nas prvo očekuje Piazza Umberto I, glavni trg nadimka „malo kazalište svijeta“; zatim crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili uživanje u bogatim okusima sladoleda iz jedne od slastičarnica na otoku. Povratak brodom u Napulj. Putnici koji se ne odluče za fakultativni izlet brodom na otok Capri imaju slobodan dan za vlastite programe u Napulju. Vožnja prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: RIM I VATIKAN
Doručak. Javnim prijevozom s voditeljem putovanja odlazimo do Vatikana, najmanje države na svijetu. Obilazimo Trg sv. Petra sa slavnom Berninijevom kolonadom te baziliku sv. Petra, najvažniju od svih kršćanskih crkava, sagrađenu u 16. stoljeću na mjestu prijašnje ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape. Slobodno vrijeme u bazilici. Nastavljamo dalje uz poznatu Anđeosku tvrđavu (Castel Sant’Angelo) i Anđeoski most do baroknog gradskog trga Piazza Navona. Slobodno vrijeme provodimo na ovom živahnom trgu, koji je konstruirao Bernini na mjestu starog hipodroma. Želite li uživati na prekrasnom trgu punom slikara i uličnih zabavljača, ostat ćete upravo ovdje i taj pogled neće biti besplatan, no odete li malo dalje i uvučete li se u ulice koje zrače romantikom, naći ćete restorane s povoljnim cijenama talijanske kuhinje. Nakon okrijepe nastavljamo prema antičkom Rimu – Pantheonu, poznatom kao Hramu Bogova. Svi se i danas dive savršeno kružnoj kupoli s okulusom promjera gotovo 9 metara, ali i samo pročelje krasi 8 monolita sivog granita dovezenog čak iz Egipta prije 2000 godina. Nakon što razgledamo unutrašnjost nastavljamo preko di Torre Argentina, poznatog po brojnim mačkama koje su na neki način postale zaštitni znak ovog slikovitog trga. Pripremite fotoaparate jer možda baš objektivom uhvatite neku od malih maca pozerica. Put vodi do Kapitola, najslavnijeg i najvišeg od sedam rimskih brežuljaka. Spuštamo se uz Oltar domovine, spomenik podignut u čast Vittoriu Emanuelu II., prvom kralju ujedinjene Italije. Nastavljamo uz Forum Romanum, oko kojeg se odvijao gradski život u vrijeme carstva te Kolosej ili Flavijev amfiteatar, koji je svojedobno mogao primiti i do 50.000 gledatelja. Osim što su izgladnjivali životinje radi što bolje predstave u borbi s gladijatorima, u doba carstva bile su popularne i bitke brodova – napunili bi bazen amfiteatra vodom kako bi se uživjeli u krvave borbe. Kraća pauza za kavu uz Forum. Šetnja uz Nervin i Augustov Forum, Trajanove tržnice i Trajanov stup, a dalje preko Piazza Venezia ulazimo u čuvenu ulicu Via del Corso do najslavnije rimske fontane – Fontana di Trevi, poznatu po bacanju novčića, ali i po kafićima s odličnim sladoledom. Šetnjom dolazimo do Španjolskih stuba, glasovitog okupljališta mladih, i početka ulica poznatih po visokoj modi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.

5. dan: RIM – FERRARA – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo kroz pokrajine Lazio, Umbriju, Toskanu te dalje prema Ferrari, jednom od najvažnijih gradova regije Emilia Romagna, gradu bicikala, palača, voća i sladoleda. Mali srednjovjekovni grad koji je bio jedan od prvih renesansnih gradova rađenih prema urbanističkom planu, naglašava neprekidno djelovanje kulture i prirode te omogućava da se unutar gradskih zidina može doživjeti priroda. Ferrara obiluje arhitektonskim postignućima, pa je stari dio grada unesen na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Jedna od najpoznatijih znamenitosti je dvorac Estense, sjedište obitelji Este koja je vladala u 14. stoljeću i potpomagala procvat u doba renesanse, a koji je služio kao utvrda zajedno s 9 kilometara gradskih zidina koje su danas primjer jednih od najbolje očuvanih u Europi. Ferrara je poznata i kao sveučilišni grad u kojem je studirao Nikola Kopernik, ali i po velikom broju crkvi, samostana, palača, muzeja i galerija. Šetnja uz veličanstveni zamak Estense kojim je nekada vladala i Lukrecija Borgia; nastavljamo prema Katedrali sv. Jurja sa impresivnim pročeljem, sve do prve rezidencije obitelji Este, današnje gradske vijećnice. U slobodno vrijeme predlažemo šetnju gradom do Dijamantne palače i botaničkog vrta sveučilišta; posjet jednoj od galerija lokalne škole slikanja ili uživanje u lokalnim vrstama sireva te sladoledima neobičnih okusa.. Povratak prema Hrvatskoj u poslijepodnevnim satima. Povratak vožnjom kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku. Dolazak u Hrvatsku u noćnim satima, iza ponoći. Kraj programa.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
04.08. – 08.08. 1.990 kn 2.190 kn 890 kn garantirano
25.08. – 28.08. 1.990 kn 2.190 kn 890 kn garantirano
28.10. – 01.11. 2.290 kn 2.490 kn 890 kn garantirano


Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po noćenju:
u Rimu 4-6 eur, u Napulju 3-5, eur, u Fiuggi Termama 1,50-3 eur Točna obavijest u završnom pismu. Plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela.

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*1 red – sjedalo 3,4: 100 kn
*2 red – sjedalo 5,6,7,8: 100 kn
*dodatno prazno sjedalo: 250 kn
Doplata nije obavezna i podložna je provjeri prilikom rezervacije

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, jedno noćenje s polupansionom (večera, doručak) u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama u Fiuggi Termama, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama u Napulju/okolici, dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama u centru Rimu, Stazione Termini, razgledavanja prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd., boravišu pristojbu, putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
*povratnu vožnju žičarom u Orvietu: 2,60 eur
*uređaji sa slušalicama za razgled grada: 4 eur po osobi po danu
Točna obavijest u završnom pismu
*
ulaznicu za Vezuv: 10 eur
Dijete u pratnji roditelja, visine ispod 1,20 m visine ne plaćaju ulaz.
Cijena ulaznice je informativna i može se promijeniti do polaska, a o čemu ćete biti obaviješteni u završnom pismu
*
ulaznica za Pompeje: 25 eur
*Dijete do 18 godina plaćaju 5 eur
*Mladi od 18-25 godina plaćaju: 10 eur
Uključuje ulaznicu i lokalnog vodiča na engleskom jeziku za čiju je pratnju potrebno minimalno 30 putnika (doplata na licu mjesta)
*
izlet na Capri: 450 kn
Uključen povratni brod, autobus po Capriju, dnevna karta i pratnja voditelja putovanja, plaćanje prilikom rezervacije. Dodatno se na licu mjesta i po želji plaćaju
*ulaznica za vilu San Michele: 7 eur
*žičara na vidikovac Monte Solaro: 11 eur
*javni prijevoz u Rimu: 1,50 eur po osobi u jednom smjeru
Cijena je informativna. Po Rimu se nećemo kretati autobusom kojim smo doputovali. Koristit ćemo se gradskim prijevozom – metroom i autobusom. Računajte da ćete potrošiti oko 4-6 eur po osobi za gradski prijevoz

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popusti:
· 50% popusta za jedno dijete od 3 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)
· odrasla osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Italiju.

Od 21. lipnja 2021. svi putnici iz EU ulaze u Italiju bez obveza samoizolacije odnosno karantene ako zadovoljavaju jedan od sljedećih uvjeta: 
– Imaju potvrdu o negativnom testu na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48h od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina.
– Imaju potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju.
– Imaju potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.
Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.
Svatko tko ulazi u Italiju na bilo koji period, bilo kojim prijevoznim sredstvom, prije nego što stupi na nacionalni teritorij, dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).
Nakon ispunjavanja formulara, gosti će dPLF primiti u PDF formatu uz pripadajući QR kod na e-mail adresu koja je unesena prilikom registracije. U iznimnim slučajevima, odnosno isključivo u slučaju tehničkih poteškoća, moguće je ispuniti obrazac u papirnatom obliku.
Najavljeno je ukidanje nošenja maski u bijelim zonama (sve regije osim Valle d’Aosta) od 28. lipnja 2021. koje je i dalje do tada obavezno i na otvorenom. Zabrane kretanja nema u bijelim zonama. Obaveza nošenja zaštitne maske odnosi se na otvorene i zatvorene prostore.

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italije nalazi se u Napulju ili Rimu.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Napulj) se nalazi na adresi Via Torquatto Tasso 480, 80127 Napoli, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 081 7148 482, fax. 0039 081 7148 482, e-mail napoli@consolatocroazia.it. Počasni konzul: Gianluigi Cimmino.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30-16,30 Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10,00-13,00.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906 Tel. 003906 3630 4630; Fax: 003906 3630 3269; e-mail: crocons.roma@mvep.hr. Dežurni telefon: 0039 334 6436906 (samo za hitne slučajeve izvan radnog vremena).

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata i uz minmalnu pauzu 15 minuta. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 30 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o., Žumberačka 4, Samobor, ID: HR-AB-01-080951142.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 16, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb