Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oslo i norveški fjordovi, 6 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 25.07.2024

Datum putovanja: 02.08.-07.08.; 16.08.-21.08.; 23.08.-28.08.; 20.09.-25.09.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 6 dana / 5 noćenja
Smještaj: hotel 3*/4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – OSLO – GEILO
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta, prijava na let za Oslo u 05:45 sati na direktnoj liniji FR 8793 (Ryanair). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Oslu u 08:20 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak s voditeljem putovanja u obilazak norveške prijestolnice: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-ih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen – „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača, do jednog od novijih simbola Osla – zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon razgleda pauza za ručak te nastavak putovanja prema Geilu. Smještaj u hotel u Geilu i noćenje.
*Na polascima 26.07., 02.08. i 23.08. smještaj je predviđen u regiji Gol.

2. dan: GOL/GEILO – MYRDAL – FLAM – NAEROYFJORD – GUDVANGEN – VOSSEVANGEN
Doručak i odjava iz hotela. Obilazak započinjemo odlaskom na vlak (uključeno u cijenu aranžmana) koji će nas odvesti preko sela Myrdal do Flama gdje ćemo prijeći na drugi vlak – poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom, uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malo i pitoreskno selo koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje u trajanju od cca. 2 sata (uključeno u cijenu aranžmana) po slikovitom rukavcu Sognefjorda, fjordu Naeroy, do mjesta Gudvangen. Fjord Naeroy je dio UNESCO-ve svjetske baštine, popularna destinacija zbog svoje prirodne ljepote i jedan od najužih i najljepših fjordova u Norveškoj. Potom odlazak autobusom do grada Vossevangen poznatog i kao Voss. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: VOSSEVANGEN – BERGEN
Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled s voditeljem putovanja: očuvane drvene kuće iz doba Hanse – luka Bryggen – utvrda Bergenhus – crkva sv. Marije – slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO… Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak autobusom do hotela. Noćenje.

4. dan: BERGEN – NORHEIMSUND – HARDANGERFJORD – GEILO
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje autobusom te prolazimo uz živopisno selo Norheimsund gdje ćemo se zaustaviti kod vodopada Steindalfossen. Vožnju nastavljamo duž Hardangerfjorda, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringsfossen koji se spušta čak 183 metra, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje (ulaz uz doplatu na licu mjesta). Pauza za ručak i nastavak vožnje prema Geilu, popularnom planinskom odmaralištu. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: GEILO – OSLO
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Oslu. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen (uz doplatu na licu mjesta), otvorenoj davne 1892. godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Po dolasku u Oslo smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjesta gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju. Noćenje.

6. dan: OSLO – ZAGREB
Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Oslo, na let kompanije Ryanair za Zagreb u 8:20 sati na liniji FR 8794. Planirani dolazak u Zagreb u 11:15 sati.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
02.08. – 07.08. 1.425 EUR 1.525 EUR 270 EUR garantirano
16.08. – 21.08. 1.350 EUR 1.450 EUR 270 EUR garantirano
23.08. – 28.08. 1.390 EUR 270 EUR garantirano
20.09. – 25.09. 1.290 EUR 1.390 EUR 270 EUR garantirano

*Pristojbe zrakoplovnih luka uključene u cijenu

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi i noćenju: 2 – 4 eur
Točna obavijest u završnom pismu. Plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb – Oslo – Zagreb, zrakoplovne pristojbe i naknade
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica, 5 noćenja s doručkom u hotelima 3/4*: 2 noćenja u regiji Geilo, 1 noćenje u okolici Vossevangena, 1 noćenje u okolici Bergena, 1 noćenje u Oslu, vožnja željeznicom na relaciji Geilo – Myrdal – Flam, krstarenje Naeroy fjordom od Flama do Gudvangena, transfere i razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Informativne cijene ulaznica, podložne promjenama:
– Fram muzej 140 NOK
– Muzej vikinških brodova 120 NOK
– Muzej Kon Tiki 140 NOK
– Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
– uspinjača Floibanen 130 NOK (povratna karta)
– Astrup Fearnley muzej 150 NOK

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
*20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
*trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Norvešku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Norveškoj nalazi se u Oslu na adresi: Drammensveien 820244, Oslo, Norway. Kontakt podaci: tel. 0047 2 3014 050, 0047 2 3014 060, e-mail. croemb.oslo@mvep.hr.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0047 97027801 / 0047 948 57 593. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Hrvoje Marušić.

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. U cijenu je uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm). Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o., Žumberačka 4, 10430 Samobor ID KOD: HR-AB-01-080951142
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 2.650 eur uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb