Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nova godina u Portugalu, 5 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 25.11.2020

Datum putovanja: 30.12.-03.01.

Polazak: Zagreb – zrakoplov na direktnom charter letu
Trajanje: 5 dana / 4 noćenja
Smještaj: hotel 3* / 4*
Usluga: prema programu putovanja

1. dan: ZAGREB – LISABON
Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let posebnim zrakoplovom za Lisabon u 08.00h. Po dolasku u Lisabon oko 10.20h slijedi odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te na spomenik Kristu kralju, po uzoru na onog u Rio de Janeiru. Kraće slobodno vrijeme za kušanje poznate slastice Pasteis de Belem u istoimenoj, najstarijoj lisabonskoj slastičarni. Smještaj u hotel i kraći odmor. Slijedi povratak u centar grada u pratnji pratitelja putovanja: Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,  poznato dizalo st. Justa (po nacrtima Eiffela), … Šetnja kroz četvrt Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, te uživanjem u prekrasnoj panorami grada s vidikovca sv. Lucije. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto ili pak uživanje u istraživanju četvrti Chiado s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina. Noćenje.

2. dan: LISABON – izlet Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril – LISABON
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (uz doplatu) autobusom u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, a Lord Byron napisao je da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. Usput ćemo vidjeti panoramu bajkovite palače Pena u daljini na uzvisini iznad grada, a koju uspoređuju s njemačkim dvorcem Neuschwansteinom. U centru grada slobodno vrijeme za posjet osebujnoj Nacionalnoj palači, nekadašnjoj ljetnoj kraljevskoj rezidenciji. Zatim vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak vožnje do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U povratku prema Lisabonu prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici). Slobodno poslije podne za vožnju poznatim žutim tramvajem br.28, kupovinu suvenira ili posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Ocenarij, sportska dvorana, kazino, veliki shopping centar, najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Povratak u hotel. Ostatak večeri slobodan za vlastite programe i doček Nove godine na otvorenom.

3. dan: LISABON – OBISOS – FATIMA – COIMBRA
Doručak. Odlazak prema Obidosu, slikovitom gradiću poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog strateške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Poznat je po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker od višnje koji se pije iz čokoladnih čašica, koje se nakon ispijanja pojedu. Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, kratak obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,… Nastavak vožnje do Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište… Smještaj u hotel. Večera i noćenje

4. dan: COIMBRA – PORTO
Doručak. Polazak prema Portu. Po dolasku, odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,… Mogućnost posjete jednom od mnogobrojnih vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia te kušanje poznatog vina Porta. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme.

5. dan: PORTO – ZAGREB
Doručak. Slobodno jutro za kupovinu suvenira i posjet „čarobnoj“ knjižari Lello koja je bila inspiracija J.K. Rowling za knjižaru iz Hogwartsa Harry Pottera. Transfer do zračne luke. Let za Zagreb u 14.30h. Dolazak u Zagreb oko 18.25h.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
30.12. – 03.01. 3.490 kn 4.490 kn 990 kn garantirano


*Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka:
1.190 kn
Iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovne karte
*Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po danu: 2 eur
Točna obavijest u završnom pismu. Plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela.

CIJENA UKLJUČUJE: povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Porto-Zagreb s dozvoljenom težinom predane prtljage 15 kg i 1 kom ručne prtljage 8 kg (dimenzija 55x40x20cm), smještaj u odličnim hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom i večera u Coimbri, stručno vodstvo na hrvatskom jeziku tijekom puta, prijevoz autobusom i razgledi po programu, jamčevinu i organizaciju.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate: informativne cijene ulaznica:
*izlet Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril: 45 eur
Uz najmanje 30 prijavljenih putnika
*večera u restoranu s Fadom: 55 eur
Uključuje večeru i piće uz Fado program. Uz najmanje 15 prijavljenih putnika
Informativne cijene ulaznica:
samostan sv. Jeronima 10 eur, Oceanarij 18 eur, metro pojedinačna vožnja 1,50 eur, kraljevska palača u Sintri 10 eur, crkva sv. Franje 5 eur, degustacija vina 8 eur

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
*odrasla osoba na trećem ležaju: 150 kn
*dijete do 12 godina na trećem ležaju: 20 %.

Granične i vizne formalnosti: za državljane Republike Hrvatske za putovanje u Lisabon nema posebnih graničnih niti viznih ograničenja. Potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa. Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

NAPOMENE:
Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Trg bana Jelačića 4, 10 000 Zagreb
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 9-16, Subota 9-12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb