Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nova godina Pariz, 6 dana autobusom

Datum ispisa: 05.12.2021

Datum putovanja: 29.12.-02.01.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 4 dana / 3 noćenja
Smještaj: hoteli 3* / 4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – MÜNCHEN – HOTEL
Polazak autobusa  iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u München. Razgled gradskog središta bavarske metropole: glavni trg Marienplatz – gradska vijećnica – katedrala Frauenkirche – tržnica Viktualienmarkt – trgovačka ulica Kaufringerstrasse. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za osobne programe. Nastavak puta kroz Njemačku. Smještaj u hotel na području Stuttgarta/Pforzheima. Noćenje.

2. dan: HOTEL – STRASBOURG – REIMS – PARIZ
Doručak. Nastavak vožnje prema Francuskoj. Posjet Strasbourgu, glavnom gradu francuske regije Alzace. Razgled povijesne jezgre pješice: Petite France – Mala Francuska, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri. Nastavak vožnje prema pokrajinama Lorraine i Champagne. Posjet Reimsu povijesnom gradu Champagne, vidjet ćemo katedralu Notre Dame, najsavršeniju gotičku crkvu na svijetu, poznatu po krunidbi francuskih kraljeva. Vožnja prema Parizu. Po dolasku vožnja slavnom avenijom Champs Elysees, jednom od najpoznatijih i najljepših  ulica na svijetu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: PARIZ I VERSAILLES
Doručak. Vožnja do Versaillesa, veličanstvenog dvorca Louisa XIV okruženog velikim vrtovima. Vrijeme za individualni posjet prostorijama dvorca ili šetnju parkom, najpoznatijim primjerom francuske geometrijske vrtne arhitekture. Grad Versailles zanimljivi je primjer klasicističkih otmjenih planski izgrađenih palača. Povratak u Pariz.  Nastavak razgleda autobusom i pješice: gradska vijećnica – veliki bulevari – trgovi Vendome, Concorde i Madeleine – Opera – Slavoluk pobjede – Hotel des Invalides – Luksemburški park – Latinska četvrt – Sorbonne – Panteon. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Navečer se možete pridružiti dočeku Nove godine na ulicama i trgovima Pariza (organizacija dočeka Nove godine u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkog ureda, odlazak moguć javnim prijevozom). Noćenje.

4. dan: PARIZ SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine nastavak razgleda Pariza. Posjet umjetničkoj četvrti  Montmartre s koje se pruža prekrasni panoramski pogled na grad. Potpuno bijela crkva Srca Isusovog (Sacre Coeur) do koje se dolazi strmim stepenicama druga je najviša točka u gradu. Tu je i crkva St. Pierre, te trg Place Tertre, gdje slikari svoja djela prodaju izravno sa štafelaja, brojne trgovine i suvenirnice koje će biti otvorene. Razgled nastavljamo jednosatnom fakultativnom plovidbom brodom po Seini uz  najpoznatije  spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ ( prijava i doplata za vožnju brodom na licu mjesta). Moguć  fakultativni posjet  tornju Montparnasse, najvišoj građevini Pariza. S panoramskog vidikovca na ovoj najvišoj pariškoj građevini pruža se pogled kao na dlanu na cijeli Pariz i okolicu. (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za šetnju po Champs Elysees i  ili uživanje u pariškom ozračju. Noćenje.

5. dan: PARIZ 
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do otoka Ile de la Cite, srca Pariza. Šetnja prema slavnoj katedrali Notre Dame (razgled moguć samo izvana), šetnja uz kejeve Seine do Latinske četvrti pune malih restorana i romantike starog Pariza. Preporučujemo odlazak do muzeja Louvre i muzeja Orsay (preporučujemo rezervaciju ulaznica preko interneta), posjet Eiffelovom tornju (rezervacija ulaznica putem interneta) ili nekog od drugih brojnih pariških muzeja i atrakcija. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, kupovinu suvenira i večeru. Odlazak iz Pariza s dogovorenog mjesta u večernjim satima. Noćna vožnja prema Njemačkoj.

6. dan: VOŽNJA KROZ NJEMAČKU – ZAGREB  
Povratak vožnjom kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
29.12. – 03.01. 2.490 kn 2.690 kn 1.190 kn garantirano

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u hotelu u Parizu po osobi i noćenju: 1 – 2 eur
Točna obavijest u završnom pismu. Plaćnje na licu mjesta na recepciji hotela.

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*1 red – sjedalo 3,4: 100 kn
*2 red – sjedalo 5,6,7,8: 100 kn
Doplata nije obavezna i podložna je provjeri prilikom rezervacije

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi jednog noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u okolici Stuttgarta/Pfozheima, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Parizu, turističkog pratitelja tijekom putovanja, razgledavanja i izlete prema programu putovanja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd., boravišnu pristojbu, putno osiguranje.

Fakultativne doplate:
• ulaznicu za dvorac Versailles 18 EUR besplatno za mlade iz EU do 26 godina (preporučujemo kupovnu ulaznica za dvorac unaprijed putem interneta ukoliko želite posjetiti unutarnje prostorije dvorca)
• karte javnog prijevoza u Parizu karnet od 10 karata 16,90 EUR, pojedinačna karta 1,90 EUR
• Fakultativnu vožnju brodom po Seini, po osobi 15 EUR (doplata na licu mjesta)
• Eiffelov toranj 2.kat 16,90 Eur, 3.kat 25,90 EUR
• Ulaznica za toranj Montparnasse 18 EUR (doplata na licu mjesta)
• Ulaznica za muzej Louvre, po osobi 17 EUR on line ulaznica, besplatno za mlade iz EU do 25 godina (preporučujemo kupovinu ulaznica unaprijed putem internata)
• Ulaznica za muzej Orsay , po osobi 14 EUR, besplatno za mlade iz EU do 18 godina
• Ulaznica za cabaret Moulin Rouge ili Crazy Horse, po osobi: cca 120 EUR (rezervacija i cijena na upit)

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
*dijete do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 5%
*rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem nije moguća za odraslu osobu.

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za ulazak u Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Francusku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Francusku.

COVID putovnica
Državljani Republike Hrvatske stariji od 12 godina koji su cijepljeni protiv COVID-19, odnosno koji su primili jedno od cjepiva protiv virusa COVID-19 koje je odobrila Europska agencija za lijekove (Agence européenne du médicament, EMA) – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde o cijepljenju, tzv. covid-putovnice koja sadrži digitalni kod:
– 7 dana nakon primitka druge doze za dvofazna cjepiva (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
– 4 tjedna nakon primitka jednofaznog cjepiva (Johnson&Johnson);
– 7 dana nakon primitka jedne doze cjepiva za osobe koje su preboljele COVID-19, razvile antitijela i potrebna im je samo jedna doza cjepiva.
Državljani Republike Hrvatske stariji od 12 godina koji nisu cijepljeni pri putovanju u Francusku Republiku moraju predočiti negativan rezultat PCR testiranja ili antigenski test, ne stariji od 72 sata. Više na poveznici: https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/
Zdravstvena propusnica
Od početka kolovoza na snazi je obaveza predočavanja tzv. zdravstvene propusnice pri ulasku na javna mjesta za sve punoljetne osobe.
Zdravstvena propusnica uključuje:
1.) digitalni kod/ potvrda o cijepljenju; ili
2.) negativan rezultat PCR ili antigenskog testiranja ne stariji od 72 sata; ili
3.) pozitivni rezultat PCR testiranja koji potvrđuje oporavak od COVID-19, star najmanje 11 dana, a ne stariji od 6 mjeseci.
Zdravstvenu propusnice potrebno je predočiti pri ulasku na mjesta održavanja sastanka, konferencija; pri ulasku u koncertne dvorane, kina, muzeje, kazališta, sva mjesta održavanja kulturnih događanja (uključujući koncerte koji se održavaju u crkvama); u biblioteke; pri ulasku u hotele, kavane, terase kavana, restorane, restorane trgovačkih centara; pri ulasku na festivale i u klubove; pri ulasku na sajmove sa više od 30 štandova; zatvorene i natkrivene sportske dvorane; kasina i mjesta za zabavu, zabavne parkove, cirkuse; zoološke vrtove; brodove i jedrilice na kojima se spava; pri ulasku u bolnice, domove za starije kao i nemoćne osobe, te sve medicinske i društvene ustanove. Više na poveznici: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/pass-sanitaire
I dalje je na snazi obaveza nošenja zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima, te u cjelokupnom javnom gradskom i međugradskom prijevozu. Kazne za kršenje propisanih mjera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19 iznose od 135 € do 3750 € u slučajevima ponavljanja. U slučaju potrebe testiranja, odnosno provođenja PCR i antigenskog testa tijekom boravka u Francuskoj, troškove testiranja snosi putnik.

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata i uz minmalnu pauzu 15 minuta. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 30 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Bravo putovanja d.o.o., Trg N. Š. Zrinskog 14, 10 000 Zagreb, ID - kod HR-AB-01-080659793.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 16, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb