Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nova godina na Siciliji, 5 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 28.11.2020

Datum putovanja: 30.12.-03.01.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 5 dana / 4 noćenja
Smještaj: hotel 3* / 4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – zračna luka CATANIA – OBALA KIKLOPA – CATANIA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju. Po dolasku u zračnu luku Catania i obavljanja formalnosti u zračnoj luci polazak posebnim autobusom i kratka vožnja prema Obali Kiklopa. Vožnjom po toj istočnoj obali Sicilije koju odlikuje lava prelazimo nekoliko lokaliteta koji su nakon zastrašujuće vulkanske erupcije i katastrofalnog potresa 1693. godine potpuno obnovljeni u baroknom stilu. Čuvenu obalu Riviera dei Ciclopi karakteriziraju crne stijene vulkanskog porijekla, a ime duguje grčkoj legendi prema kojoj su uzdignute crne stijene koje se izdižu iz mora (zapravo hrpe očvrsnute lave) bacio slijepi kiklop Polifem u očajničkom pokušaju da spriječi Odisejev bijeg. Cijela obala prekrivena je bujnim agrumima. Obilazak Normanskog dvorca Acicastello, baroknih crkava Acireale i fascinantne obale Acitrezze. Nasuprot grebena kod grada Aci Trezze iz mora izviru stijene neobična oblika, koje se zovu Faraglioni. Slobodno vrijeme za kavu i aperitiv. Vožnja prema centru Catanije. Smještaj u hotel. Kraći odmor u hotelu. Odlazak u pješački razgled grada, baroknog središta Sicilije, upisanog na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Šetnju do glavnog gradskog trga Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Slobodno vrijeme za obilazak katedrale, shopping… Noćenje.

2. dan: CATANIA – izlet Siracusa i Noto – CATANIA
Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet u Siracusu i Noto. Vožnja u smjeru Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu Neapolis (ulaznica uz doplatu): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho. Slijedi kratka vožnja autobusom i odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na UNESCO-vom popisu baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. Nastavljamo prema gradiću Noto koji je zaslužio biti uvršen na UNESCO-v popis svjetske baštine. Središtem grada dominira katedrala sv. Nikole nasuprot koje se nalazi jednako impozantna Duždeva palača. Prošećite do Kraljevskih gradskih vrata (Porto Reale), a dok šećete ovim ulicama, počastite se odličnim sladoledom od pistacija i straciatele. Nedaleko od gradske jezgre nalazi se Lido di Noto, prekrasna pješčana plaža za one koje žele uživati u suncu i moru, dašku ljeta u zimsko vrijeme… Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA / petak, 01.01.2021.
Doručak. Odlazak na izlet do obližnje Etne – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Napomena: ukoliko se želite popeti na Etnu, to možete učiniti putem žičare koja polazi od Crateri Silvestri na 1800 m n.v. te dalje terenskim vozilima i s planinskim vodičem. Informativna cijena iznosi 64 eura po osobi te svakako preporučujemo, doživljaj je izvanredan. Na Etni ćemo se zadržati oko 2,5-3 sata. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko–rimskom teatru (ulaznica uz doplatu) s nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića i ručak. Povratak u hotel. Doček nove 2021. godine na ulicama i trgovima u organizaciji gradskih vlasti Catanije. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.
VAŽNA NAPOMENA: Izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama. U slučaju lošeg vremena ili snijega na Etni, posjetit ćemo selo Savoca. Iako nazvati ovo prelijepo mjesto selom, teško je i zamisliti. Sam put do Savoce je divan, a kada se stigne u Savocu, zastaje dah. Mjesto je svakako najpoznatije po tome što je baš u njemu proslavljeni Francis Ford Copolla snimio kultnu scenu vjenčanja glavnog junaka filma „Kum“ Micheala Corleonea, sina mafijaškog bossa u interpretaciji, Oskarom nagrađenog, Al Pacina.

4. dan: CATANIA – DOLINA HRAMOVA – PALERMO
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema središnjoj Siciliji, prema Agrigentu – Dolini hramova. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u pratnji lokalnog vodiča. Lokalitet je od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a. Pored Tezejeva hrama u Ateni i Herina u Paestumu, Konkordijin hram u Agrigentu je najbolje sačuvan grčki hram. On je jedan od posljednjih sagrađenih u Velikoj Grčkoj (Magna Grecia), a njegovom očuvanju pomogla je činjenica da je pretvoren u kršćansku crkvu 597. god. Ostali hramovi su očuvani samo fragmentarno, zbog mnogih potresa i odnošenja kamena za druge potrebe. Najveći je bio Hram Olimpijskog Zeusa koji je bio posvećen Bitci na Himeri 480. pr. Kr. Vjeruje se kako je on bio najveći dorski hram ikada izgrađen. Čak i ako niste ljubitelj arheološkog lokaliteta, kada pogledate u daljinu pogled je toliko veličanstven da možete osjetiti svu moć koju su imali tadašnji imperatori. Vožnja prema Palermu. Po dolasku, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: arapsko–normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: PALERMO – MONREALE – zračna luka CATANIA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do Monrealea, gradića na svega 7 km od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća (ulaznica uz doplatu), ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek–djelo bizantske umjetnosti i neizmjerno blago arapsko-normanske arhitekture. Kraće slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira i uživanje u pogledu s vidikovca na Palermo. Vožnja do zračne luke Catania. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanije za Zagreb.
Napomena: Postoji mogućnost da zbog izvanrednih okolnosti, liturgijskih svečanosti, crkvenih blagdana ili slavlja, katedrala u Monrealeu bude zatvorena, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja.

Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
30.12. – 03.01. 4.390 kn 4.590 kn 990 kn garantirano


*Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka:
990 kn
Iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovne karte
*Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po noćenju: 1,50 – 3 eur
Točan iznos boravišne pristojbu u završnom pismu. Plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Trade Air na relaciji Zagreb-Catania-Zagreb, u ekonomskoj klasi, tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/ 4* u Cataniji u dvokrevetnim sobama, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Palermu u dvokrevetnim sobama, razgledavanja prema programu, lokalni vodič u Palermu na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
*ulaznica u katedralu u Monrealeu: 5 eur
Uključuje i parkirne takse, lokalni vodič, ulaznica za katedralu
*ulaznicu za Dolinu hramova u Agrigentu i razgled lokaliteta s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku: 17 eur
mladi do 18 godina uz predočenje dokumenta na licu mjesta plaćaju samo 7 eur
*izlet u Siracusu i Noto: 25 eur
Uključuje ulaznicu za arheološki park Neapolis, razgled lokaliteta i razgled grada Siracuse s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom ili engleskom jezik, razgled Taormine s voditeljem putovanja i takse za ulaz u gradove.
Mladi do 18 godina uz predočenje dokumenta na licu mjesta plaćaju 10 eur
*izlet žičarom, terenskim vozilima i s planinskim vodičem na Etnu: 65 eur
*ulaznica za grčki teatar u Taormini: 10 eur
dijete do 18 godina ne plaćaju ulaznicu
*povratna vožnja žičarom u Taormini: 6 eur
*vožnja panoramski vlakićem u Cataniji u trajanju od 40 minuta: 5 eur

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
*dijete 4-11,99 god. u pratnji svije odrasle osobe na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi: 20%
*odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi po punoj cijeni
*trokrevetne sobe na upit

Granične i vizne formalnosti: za državljane Republike Hrvatske za putovanje u Italiju nema posebnih graničnih niti viznih ograničenja. Potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italije nalazi se u Napulju ili Rimu.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Napulj) se nalazi na adresi Via Torquatto Tasso 480, 80127 Napoli, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 081 7148 482, fax. 0039 081 7148 482, e-mail napoli@consolatocroazia.it. Počasni konzul: Gianluigi Cimmino.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.

NAPOMENE:
Izlet na Etnu odvit će se u skladu s vremenskim uvijetima. Najviša točka do koje može doći naš autobus je cca 1.800 m n.v. Ukoliko se želite popeti na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) to možete učiniti putem žičare koja polazi od točke gdje se nalazi planinarski dom Rifugio Sapienza na oko 1.900 m n.v. 10-ak minuta vožnje žičarom, pa dalje nastavljate terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Ukoliko je veća grupa, kao pratnja grupi pridružit će se i voditelj putovanja radi asistencije i eventualnog prijevoda s engleskog na hrvatski jezik. Informativna cijena izleta iznosi 65 eur po osobi – cijena nije mala, ali doživljaj je izvanredan i neponovljiv! Uplatu vršite na licu mjesta pružatelju usluga. Izlet traje oko 2 sata, a tokom cijele godine, obzirom na visinsku razliku, na Etni je hladnije i svježije nego u podnožju. Isto tako, zna biti i vjetrovito. Svakako ponesite zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 eur po osobi ili cipele za 4 eur po osobi. Priupitajte voditelja putovanja za više informacija.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 90
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

 

Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o., Žumberačka 4, Samobor, ID: HR-AB-01-080951142.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 9-16, Subota 9-12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb