Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nova godina Malta – 6 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 05.12.2021

Datum putovanja: 28.12.-02.01.2022.

Polazak: Ljubljana
Trajanje: 6 dana / 5 noćenja
Smještaj: hotel 4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: LJUBLJANA  – MALTA
Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 10.00h. Po slijetanju na Maltu u 12.00h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*.  Ostatak dana slobodan za istraživanje ovog živahnog gradića punog pubova, sportskih barova i pizzeria u ulicama u blizini palmama obrubljenog trga Bugibba Square. Šetnja uz more, ili odlazak do obližnjeg akvarija Malta National Aquarium gdje žive raže i morski psi, ili razgled starinskih vozila izloženih u muzeju Malta Classic Car Collection. U centru je obnovljena crkva St. Paul’s Shipwreck Church koja datira iz 14. Stoljeća, a obalna promenada uz more vodi do vidikovca Qawra Point Beach s kojeg je užitak uživati u pogledu na zalazak sunca. Noćenje u hotelu.

2. dan: HOTEL – VALLETA – HOTEL
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni obilazak glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku  uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled graskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina i dvorišta, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Program završava s  multimedijalnim showom “Malta Experience”. Ulaznice uključene. Ostatak dana slobodno. Noćenje u hotelu.

3. dan: HOTEL – GOZO – HOTEL
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uključena). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje u hotelu.

4. dan: HOTEL – MDINA – HOTEL
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv “Tihi grad” za razliku od modern i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv.Pavla (ulaznica nije uključena). Povratak u hotel, slobodno vrijeme za pripremu dočeka Nove godine. Doček Nove na otvorenom, ili u nekom od mnogobrojnih pubova, kafića i restorana. Noćenje u hotelu.
Malta – Sretna Nova 2022.!

5. dan: MALTA
Kasniji doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet „Tri grada“. Vožnja istočnom obalom do tri stara utvrđena grada smještena u poznatoj Velikoj luci (Grand Harbour): Vittoriosa, Cospicua i Senglea. Panoramska vožnja kroz slikovite Sengleu i Cospicuau  do njavećeg gradića Vittoriosa koji je ime dobio po pobjedničkom stavu u velikoj opsadi 1565.g. Šetnja ulicama Vittoriose uz razglede crkve sv. Lovre, utvrde sv. Anđela, sve do marine i luke nekada poprišta mnogobrojnih ratova i borbi a danas bogate skupim jahtama i brodicama.  Za kraj izleta kratka panoramska vožnja brodom uz sva tri gradića. Po završetku izleta povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

6. dan: MALTA – LJUBLJANA
Raniji doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 10.55h. Dolazak u Ljubljanu oko 12.55h. Kraj programa.

Hotel na Malti: Hotel Qawra Palace 4* , St. Pauls Bay – to je gradić udaljen 16 km od Vallette

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
28.12. – 02.01. 3.290 kn 3.690 kn 800 kn garantirano


*Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka:
790 kn
Iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovne karte

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Malta-Ljubljana, transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka), smještaj u hotelu Qawra Palace 4* s uslugom noćenje/doručak, pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate:
Prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana
*Poludnevni izlet u Vallettu: 360 kn
*Cjelodnevni Izlet na Gozo: 480 kn
*Poludnevni izlet u Mdina: 230 kn
*Poludnevni izlet “Tri grada”: 250 kn

Novogodišnja večera: za sve goste koji koriste uslugu polupansiona obavezna je doplata za novogodišnju večeru.  Novogodišnja večera u hotelima organizirana je u skladu s lokalnim običajima koji podrazumijevaju bogatiji meni za silvestarsku večeru i kraći prigodni program.

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Maltu nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Hrvatski državljani mogu putovati u Republiku Maltu s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom izdanom nakon 01.01.2003. VAŽNO: u slučaju gubitka ili krađe osobne iskaznice ili putovnice hrvatski se državljani za izdavanje putnog lista za hitne slučajeve za povratak u Republiku Hrvatsku (ETD-Emergency Travel Document) mogu obratiti Uredu za izdavanje putnih isprava: MALTA PASSPORT OFFICE, Evans Building, Merchant Street, Valleta VLT 2000, tel.: + 356 2590 4100, e-mail: civil.registration@gov.mt

COVID-19 INFORMACIJE:
Putovanje na Maltu dozvoljeno je putnicima koji dolaze iz Republike Hrvatske odnosno iz jedne od zemalja pobrojanih na tzv. crvenoj listi  https://legislation.mt/eli/ln/2021/300/eng. Svi putnici koji dolaze iz popisanih zemalja moraju imati potvrdu o završenom ciklusu cijepljenja odnosno primljenoj drugoj dozi cjepiva prije 14 dana.  U slučaju cjepiva Johnson&Johnson od cijepljenja jednom dozom treba proteći  14 dana prije dolaska na Maltu. Kad je riječ o putnicima koji su preboljeli virus, oni osim potvrde da su virus preboljeli trebaju imati potvrdu o primitku jedne doze cjepiva.  Svi putnici trebaju imati uz sebe popunjen Passenger Locator Form (PLF) koji je potrebno popuniti na poveznici https://app.euplf.eu​ .Ukoliko po dolasku na Maltu, bilo koji od putnika (iznad 5 godina) nema valjanu potvrdu o cijepljenju, obavezna je 14-dnevna karantena u strukturi koju će osigurati nadležna zdravstvena ustanova i to po cijeni od 100 € po noćenju (uključen doručak). Više informacija o karanteni na poveznici: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Documents/Standards%20for%20quarantine%20of%20travellers%20entering%20the%20Maltese%20Islands_Version%205.3%20251021.pdf
​​Također, isto pravilo vrijedi za putnike kod kojih nije proteklo 14 dana od primitka posljednje doze cjepiva. Navedeno se odnosi na sve osobe starije od 12 godina. Djeca između 5 i 11 godina mogu putovati na Maltu uz negativan PCR test (obavljen najkasnije  72 sata prije dolaska na Maltu)
Molimo informirajte se o preporukama za putovanje na Maltu na službenim stranicama MVEP-a: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/malta,85.html

NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Trg bana Jelačića 4, 10 000 Zagreb
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 16, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb