Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nova godina Makedonija, 5 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 25.07.2024

Datum putovanja: 30.12.-03.01.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 5 dana / 4 noćenja
Smještaj: hotel 4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – SKOPJE
Sastanak s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, 2 sata prije poleta zrakoplova. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa (OU 368) za Skopje u 13:40 h. Slijetanje u Skopje u 15:05 h, transfer autobusom do centra grada, usputni panoramski razgled modernog dijela grada; Karpošev trg, zgrada RTV Makedonije, stari željeznički kolodvor (danas Muzej grada Skopja, čiji sat još pokazuje 05:17 – vrijeme  katastrofalnog zemljotresa  iz 1963.), spomen kuća Majke Tereze…   Prijava u hotel u centru grada, kraće osvježenje u sobama. Slijedi pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča; trijumfalna kapija Makedonija, Trg Makedonija, spomenici Aleksandru Velikom i Filipu II. Makedonskom, kameni most iz 6. stoljeća, Stara čaršija,  Muratova i Mustafa pašina džamija, Bit bazar, Cifte hamam, Daut pašin hamam, karavansaraji Kapan, Suli i Kursumli han, Sahat kula iz 1572.g., crkva Sv. Demetrija, crkva Sv. Spasa u kojoj se  čuva sarkofag velikog makedonskog borca za slobodu i emancipaciju makedonskog  naroda – Goce Delčeva, Tvrđava Kale – skopska utvrda iz turskog perioda… Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potrebe, individualni večernji sadržaj. Preporučujemo fakultativni organizirani odlazak na tradicionalnu večeru uz živu glazbu u jedan od nacionalnih restorana u skopskoj „boemskoj ulici“. Noćenje.  

2. dan: SKOPJE – izlet na Kosovo: Manastir Gračanica i Priština – SKOPJE
Doručak. Prepručujemo da ne propustite jedinstvenu priliku, fakultativni cjelodnevni izlet u najmlađu europsku državu – Republiku Kosovo!! Kraćom vožnjom od Skopja stižemo do kosovske granice i nakon graničnih formalnosti (nužna putovnica ili biometrijska osobna iskaznica izdana nakon 1. kolovoza 2021.g.) nastavljamo do jednog od četiri kosovska UNESCO spomenika svjetske kulturne baštine, Manastira Gračanica. Gračanica je jedan od najvažnijih spomenika srednjovjekovne srpske kulture, građen po nalogu kralja Milutina od 1315. do 1321.g. Od prvotnog manastira sačuvana je samo glavna crkva, posvećena Navještenju, podignuta na mjestu starije crkve. Crkva je peterokupolna građevina centralnoga tipa, građena naizmjence slojevima kamena i opeke i značajan je spomenik kasne bizantske arhitekture, tzv. raške škole. Unutrašnjost je urešena mnogobrojnim freskama (1321.-1322.g.) sakralnog sadržaja i portretima dinastije Nemanjića. Razgled, kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja do obližnje Prištine, kosovske prijestolnice. Od samostalnosti Kosova (2008.g), Priština sve više poprima obrise moderne europske metropole, zadržavajući u isto vrijeme duh prošlih vremena. Autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča, posjetit ćemo sve gradske znamenitosti; bulevar i spomenik Billa Clintona, Katedrala Majke Tereze u Prištini – najveća rimokatolička crkva na Balkanu, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Careva džamija, Nacionalni muzej Kosova, Etnografski muzej, popularni spomenik „Newborn“ ispred Palače omladine i sporta… Tu je i glavna gradska šetnica, pješački bulevar Majke Tereze s njenim i spomenikom Skenderbegu. Razgled ćemo završiti upravo ovdje, kako biste slobodno vrijeme mogli provesti u centru trgovačke i ugostiteljske ponude Prištine. Povratak u Skopje u kasno poslijepodne, pripreme za najluđu noć u godini. Na raspolaganju su Vam brojni skopski restorani, barovi i diskoteke, a javni doček Nove Godine na glavnom skopskom trgu uvijek je dobar izbor zbog odlične organizacije, bogate ugostiteljske ponude i vrhunskih glazbenih izvođača. SRETNA NOVA GODINA!!

3 dan: SKOPJE – izlet Stobi i Tikveš – SKOPJE
Kasniji doručak. Dan odmora onima koji su proveli burnu noć, a svima ostalima preporučujemo poludnevni izlet do obližnje regije Povardarje, točnije Tikveške kotline. Vožnja do arheološkog lokaliteta Stobi,  jugoistočno od Skopja. Razgled antičkog lokaliteta, čija prošlost seže do  helenskog perioda, čak do III. st. pr.n.e, a koncem VI.st. grad biva napušten nakon provala Avara i Slavena. Stobi se prvi puta spominje kao peonsko  naselje koje je  makedonski vladar Filip V pripojio 217. godine pr.n.e., nakon rata s Dardancima. U pratnji lokalnog vodiča, obići ćemo ostatke  palača, bazilika, termi, mozaika, agore  i rimskog kazališta… Kotlina Tikveš je svjetski priznati vinorodni kraj, što ćemo iskoristiti za odlazak u obližnju Vinariju Lazar. Vina ove ugledne vinarije učestalo su nagrađivana na brojnim natjecanjima, a zašto je tomu tako saznat ćemo razgledom pogona i podruma te neizostavnom dugustacijom četiri vrste njihovih vina. Tijekom boravka organiziran je i bogati, tipični makedonski ručak. Povratak u Skopje u večernjim satima, slobodna večer, noćenje.

4 dan: SKOPJE – izlet Ohrid – SKOPJE
Doručak. Dan preporučujemo provesti na fakultativnom, cjelodnevnom izletu do istinskog bisera Makedonije – Ohrida. Ugodna panoramska vožnja preko Tetova, Gostivara i Kičeva uz usputno zaustavljanje za odmor i okrjepu. Dolazak u Ohrid, smješten na dominantno  visokoj  hridi (otud ime) iznad Ohridskog jezera, jednog od najstarijih na svijetu. Grad Ohrid – antički Lychnidos razvio se još u helenističkom periodu o čemu svjedoči jedini helenistički teatar  pronađen na području Makedonije. Kompletno područje Ohrida (jezero, grad i okolica) dio su popisa UNESCO svjetske kulturne i prirodne baštine još od 1979.g. Kraća okrjepa uz jezero ili na glavnom gradskom trgu te razgled grada u pratnji lokalnog vodiča; obala Ohridskog jezera, spomenik Ćirilu i Metodu, ohridska Čaršija, Golna porta, Saborni hram Sv. Sofije, Antički amfiteatar, crkva Sv. Klimenta i Sv. Pantejlemona, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Samuilova tvrđava, crkva Sv. Ivan Kaneo… Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potreba. Ohrid je poznat po brojnim rukotvorinama, a posebice čuvenim Ohridskim biserima. Uz preporuku vodiča, imate priliku posjetiti jedine dvije autentične radionice bisera, one obitelji Talevi i Filev. Tu je i bogata trgovačka i ugostiteljska ponuda, više nego dovoljno za kvalitetno i sadržajno slobodno vrijeme. Povratak u Skopje u večernjim satima, individualni večernji sadržaj, noćenje.

5 dan: SKOPJE – izlet Kanjon Matka – ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela. Prije podne predviđeno za uživanje u makedonskoj metropoli, kupovinu… Za one koji bi vrijeme radije proveli u netaknutoj prirodi, preporučujemo fakultativni izlet do obližnjeg kanjona Matka. Matka je kanjon rijeke Treske, akumulacijom čijih je voda 1938.g. nastalo i umjetno jezero Matka, najstarije u Makedoniji. Područje je to prepuno fascinantnih prirodnih ljepota, špilja, klisura i srednjovjekovnih crkvica i kao takvo je najpopularnija destinacija na otvorenom u Makedoniji. U pratnji lokalnog vodiča prošetat ćemo lokalitetom, provesti se brodicama kroz kanjon do špilje Vrelo i okrijepiti u lokalnim restoranima. Povratak u Skopje, u cca. 12:45 transfer autobusom do Zračne luke Skopje. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa (OU 369) za Zagreb u 15:40 h. Slijetanje u Zračnu luku Zagreb u 17:10 h., završetak programa.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
30.12. – 03.01. 595 eur 670 eur na upit first minute

Pristojbe zrakoplovih luka uključene u cijenu

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po noćenju: 1 eur
Plaćanje na licu mjesta, konačni iznos biti će naveden u završnom pismu pred polazak

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Skopje-Zagreb, 4 noćenja s doručkom u centralno lociranom hotelu s 4* u Skopju, pratitelja grupe cijelim tijekom putovanja, razgled Skopja u pratnji lokalnog vodiča, transfere autobusom zračna luka-hotel-zračna luka, jamčevno osiguranje i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate:
obavezna rezervacija prilikom prijave, plaćanje u gotovini na licu mjesta uz minimum 15 prijavljenih osoba
izlet „Manastir Gračanica – Priština“: 49,00 eur
uključuje prijevoz autobusom, usluge pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, razglede prema programu.
izlet „Stobi – Vinarija Lazar“: 75,00 eur
uključuje prijevoz autobusom, usluge pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, ulaznicu za arheološki lokalitet Stobi, razgled, degustaciju vina i ručak u Vinariji Lazar.
izlet „Ohrid“: 49,00 eur
uključuje prijevoz autobusom, usluge pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, razglede prema programu.
izlet „Kanjon Matka“: 45,00 eur
uključuje prijevoz autobusom, usluge pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, vožnju brodicama.
večera u nacionalnom restoranu u Skopju: 30,00 eur
uključuje menu od tri slijeda i živu glazbu. Piće individualno, na licu mjesta.
PAKET FAKULTATIVNIH SADRŽAJA (uključuje sve izlete i večeru u Skopju): 225 eur
popust za djecu do 11,99. god. na sve fakultativne sadržaje: 25%

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
POPUSTI ZA DJECU U 1/2+1 SOBAMA*
* popust se odnosi na pomoćni ležaj u dvokrevetnoj sobi, dimenzija 70 x 170 cm. Ležaj je prikladan za djecu do 12g. i nije dostupan za stariju djecu i/ili odrasle osobe. Popusti se odobravaju na konkretan upit, ovisno o raspoloživosti soba.
Djeca do 5,99 g.: 250,00 eur popusta
Djeca 6-11,99 g.: 190,00 eur popusta

Granične i vizne formalnosti: Državljani RH ne trebaju vizu za Makedoniju ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske možete pronaći u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Makedoniji (Skoplje) nalazi se na adresi Bukureška 91, 1000 Skoplje, Makedonija. Kontakt podaci: tel. 00 389 2 32 48 170, 00 389 2 32 48 171, fax. 00 389 2 32 46 004, e-mail: croemb.skopje@mvep.hr.

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. U cijenu je uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm). Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Trg bana Jelačića 4, 10 000 Zagreb
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 2.650 eur uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb