Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nova godina Makedonija, 5 dana autobusom

Datum ispisa: 05.12.2021

Datum putovanja: 29.12.-02.01.2022.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 5 dana / 3 noćenja
Smještaj: hotel 3* / 4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – SKOPJE
Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506.  Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 22:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

2. dan: SKOPJE
Nastavak vožnje kroz Srbiju prema Sjevernoj Makedoniji. Dolazak u Skopje. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled gradskog sredšta pješice u pratnji gradskog vodiča: Gradska tvrđava, Mustafa Paša džamija, Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su katoličke crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale, stara gradska tržnica, stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej, bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom 100.obljetnice njena rođenja, stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej, stara turska kupelj iz 16.st. u kojoj se nalazi Nacionalna galerija, saborni hram i kameni most iz 6.st…. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3. dan: SKOPJE – izlet Ohrid – SKOPJE
Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u grad Ohrid smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije (prijava za izlet prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st., crkva sv. Klimenta i Pantelejmon, Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero, antički amfiteatar, crkva sv. Ivana, Ali Pašina džamija… Slobodno vrijeme za ručak u nekom od restorana ili kupnju suvenira u nekoj od brojnih trgovina s poznatim ohridskim biserima. Povratak u Skopje. Putnici  koje se ne odluče za fakultativan izlet, imaju slobodan dan za vlastite programe u Skopju. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Skopja na dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Noćenje.

4. dan: SKOPJE – izlet kanjon Matka – SKOPJE
SRETNA NOVA GODINA !
Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine, moguć  fakultativni izlet do kanjona Matka u okolici Skopja. (prijava za izlet prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Jezero Matka je najstarije umjetno jezero Sjeverne Makedonije. Ovo je mjesto  prekrasnih prirodnih ljepota, srednjevjekovnih očuvanih crkvi i bogate vegetacije. Vožnja brodom po jezeru, poslije vožnje uključeni kava ili čaj u restoranu u blizini jezera. Povratak u Skopje. Preporučujemo šetnju starim orijentalnim dijelom grada, Bit Pazarom tj. Zelenom tržnicom koja se nalazi uz stari bazar sa hanovima i džamijama smještenima podno tvrđave Kale. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju, kupovinu suvenira, kavu i slatki zalogaj poput baklava ili drugih orijentalnih slastica itd. Moguć fakultativni odlazak na makedonsku večeru s folklornim programom uz makedonske specijalitete (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan: SKOPJE – BEOGRAD – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Sjevernu Makedoniju i Srbiju uz zaustavljanja putem. Kraće zaustavljanje u središtu Beograda, panoramska vožnja i slobodno vrijeme.  Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz zaustavljanja putem  radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
29.12. – 02.01. 1.290 kn 1.390 kn 390 kn garantirano

Obvezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po noćenju:
Plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela. Točna obavijest o iznosu u završnom pismu.

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*1 red – sjedalo 3,4: 100 kn
*2 red – sjedalo 5,6,7,8: 100 kn
Doplata nije obavezna i podložna je provjeri prilikom rezervacije

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz visokoturističkim autobusom, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Skopju, turističkog pratitelja tijekom putovanja, gradskog vodiča u Skopju za razgled grada, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd., boravišu pristojbu, putno osiguranje.

Fakulativne doplate:
*izlet na Ohrid: 35 eur
Obavezna prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta, uključuje prijevoz, lokalnog vodiča i razgled Ohrida, uz minimum 25 prijavljenih putnika
*makedonska večera s foklornim programom u tradicionalnom restoranu: 25 eur
Uključuje menu u tri slijeda s jednim uključenim pićem. Obavezna prijava prilikom rezervacije, palćanje na licu mjesta, uz minimum 15 prijavljenih putnika
*izlet u kanjon Matka: 15 eur
Obavezna prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta, uključuje prijevoz autobusom, pratitelja, vožnju brodom po jezeru, kavu ili čaj u restoranu, minimum 20 prijavljenih putnika

Informativne cijene ulaznica:

Crkva Sv. Spas: 2 eur
Samoilova tvrđava: 2 eur
crkva Sv. Sofije: 2 eur
muzej Ikona: 2 eur
Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popusti:
*dijete do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 10%
*treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 5%

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH ne treba viza za Srbiju i Makedoniju ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske možete pronaći u Makedoniji. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Makedoniji (Skopje) se nalazi na adresi Bukureška 91, 1000 Skopje, Makedonija. Kontakt podaci: tel. 00 389 2 32 48 170, 00 389 2 32 48 171, fax. 00 389 2 32 46 004, e-mail: croemb.skopje@mvep.hr.

Hrvatskim državljanima omogućen je nesmetan ulazak u Sjevernu Makedoniju, bez potrebe prilaganja PCR testa, kao i bez mjere obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana. Na snazi je obveza nošenje zaštitnih maski u svim javnim prostorima zatvorenog tipa (državne i javne institucije, trgovački centri, tržnice…), a preporuka je nositi masku i na javnim prostorima otvorenog tipa u slučaju grupiranja većeg broja osoba. Kazna za nenošenje maske je 20 EUR. Vlada Sjeverne Makedonije donijela je 27. travnja Odluku o besplatnom PCR testiranju za sve strane državljane koji će do kraja 2021. turistički posjetiti Sjevernu Makedoniju, a test im je potreban za povratak u državu porijekla.

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata i uz minmalnu pauzu 15 minuta. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 30 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Bravo putovanja d.o.o., Trg N. Š. Zrinskog 14, 10 000 Zagreb, ID - kod HR-AB-01-080659793.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 16, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb