Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nova godina Dubrovnik, 4 dana autobusom

Datum ispisa: 25.11.2020

Datum putovanja: 31.12.2020. – 03.01.2021.

Polazak: Zagreb – moguć polazak iz Karlovca
Trajanje: 4 dana / 3 noćenja
Smještaj: Dubrovnik, hotel Lero 4*
Usluga: polupansion

1. dan: ZAGREB – KARLOVAC – SPLIT – DUBROVNIK 
SRETNA NOVA GODINA!!! 
Polazak u 7:00 iz Zagreba (mjesto polaska će biti naznačeno u završnoj obavijesti). Moguć polazak iz Karlovca sa BP Petrol na Ilovcu u 7:45. Nastavak vožnje prema Splitu koji se može pohvaliti s najljepšim primjerom rimske arhitekture uvrštenim na UNESCO-ov popis svjetske baštine, a to je Dioklecijanova palača. Taj živući spomenik prepun je trgovina, kafića, restorana i društvenog života. Upravo tamo ćemo najbolje osjetiti blagdanski duh grada. U Katedrali sv. Dujma, koja je u 4. stoljeću služila kao mauzolej cara Dioklecijana, nalazi se hram posvećen Jupiteru. Svakako treba dodirnuti  i palac kipa Grgura Ninskog, koji je izradio Ivan Meštrović. Nakon pauze za kavu i uživanje u blagdanskom ozračju nastavljamo putovanje prema Dubrovniku. Smještaj u prekrasan  hotel Lero***. Priprema za najluđu noć u godini. Večera u hotelu. Doček na ulicama Dubrovnika u organizaciji gradskog poglavarstva. Noćenje.

2. dan: DUBROVNIK 
Doručak. Današnji dan posvećen je jadranskom biseru, gradu- muzeju kojeg krase još brojni drugi epiteti. Ovaj srednjovjekovni dragulj pod zaštitom UNESCO-a predstavlja povijesni spomenik sa značajnim primjerima fortifikacijske arhitekture (gradske zidine s tvrđavama, kulama i bastionima 12.-17. st.), gotičko-renesansnim crkvama, samostanima, palačama i fontanama. Odlazak javnim prijevozom do Pila. Slijedi razgled grada: Pile – Stradun –– Orlandov stup- crkva sv. Vlaha s raskošnim baroknim oltarima– katedrala s relikvijama sv. Vlahe – palača Sponza – dominikanski samostan – Knežev dvor – Crkva sv. Ignacija – samostan Male Braće – Revelin…Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za obilazak dubrovačkih zidina (individualno, uz doplatu na licu mjesta) ili nekog od fantastičnih muzeja.. a u nastavku predlažemo odlazak žičarom na planinu Srđ s koje se pruža predivan pogled na grad. Za aktivnije postoji opcija odlaska pješice.  Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak, kupnju suvenira,… Večera. Noćenje

3. dan: DUBROVNIK – izlet Crna Gora – DUBROVNIK
Doručak. Za današnji dan predlažemo izlet u Crnu Goru, u Bokokotorski zaljev koji se smatra jednim od najljepših zaljeva na svijetu. Dolazak u Perast, barokni gradić kojeg krase autentične kamene kuće. Slijedi vožnja  brodićem do umjetnog otočića Gospa od Škrpjela, na kojem se nalazi istoimena crkva iz 17 stoljeća, zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi ćete, između ostalog, imati priliku vidjeti i nesvakidašnju tapiseriju koju je tijekom 25 godina izrađivala supruga mornara čekajući da se vrati. Odlazak  prema Kotoru, čiji je Stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Grad je opasan starim, preko 4 km dugim zidinama koje skrivaju palače plemićkih obitelji, bogato dekorirane crkve, te jednu od najstarijih katedrala u Europi – katedralu sv. Tripuna. Nakon razgleda Kotora slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do mjesta Tivat i  šetnja kroz luksuznu luku Porto Montenegro, u kojoj su usidrene najluksuznije jahte na Jadranu. Za sve koji ostaju u Dubrovniku predlažemo vožnju do Lokruma ili šetnju Lapadom. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: DUBROVNIK – STON – vinska proba – KARLOVAC – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema poluotoku Pelješcu. Ugodna vožnja do Stona. Po dolasku u Ston, obilazak stonskih zidina ( ulaznica uz nadoplatu), koje su, nakon Kineskog zida, najdulji su sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu i poznata turistička atrakcija. Predažemo isprobavanje kamenica. U nastavku vožnja do jedne od poznatih peljeških vinarija. Vinarije na Pelješcu su među najboljim proizvođačima crnih vina u Hrvatskoj. Pelješac je domovina sorte plavac mali te vina Dingač i Postup s istoimenih pozicija. Vožnja jedinstvenim krajolikom kroz predivne vinograde. Vinska proba (uz doplatu). Povratak prema Karlovcu i Zagrebu, dolazak u večernjim satima. Kraj programa.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
31.12. – 03.01. 1.590 kn 1.790 kn 790 kn garantirano


*Obavezna doplata za boravišnu pristojbu i osiguranje po osobi i danu:
10 kn
Točna obavijest u završnom pismu.

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
*sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
*sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
*bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
*doplata za prazno sjedalo je na upit
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

CIJENA UKLJUČUJE: povratni autobusni prijevoz modernim turističkim autobusom, 3 polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelu LERO 4**** u Dubrovniku ili okolici, voditelja putovanja iz Zagreba, licenciranog vodiča za razgled Dubrovnika, sve transfere i razglede prema programu, sve pristojbe za ulaze u gradove, organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu navedene pod cijena uključuje, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate:
*vinska proba na Pelješcu: 60 kn
Uključuje liker, 1 bijelo vino, maslinovo ulje, 2 crna vina uz komadić sira iz ulja, Uz minimalno 20 prijavljenih putnika. Plaćanje na licu mjesta
*izlet autobusom u Crnu Goru, Kotor i Gospu od Škrpjela:
– odrasla osoba 320 kn
– dijete do 18 godina: 190 kn
Uključuje vožnju brodićem, turističku taksu za Kotor, lokalnog vodiča.
Informativne cijene ulaznica:
*
Dubrovačke zidine akcijska cijena  u završnoj obavijesti
*Stonske zidine: 70 kn

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popusti:
*dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe: 100 kn
*odrasla osoba na pomoćnom ležaju NEMA POPUSTA (na upit)

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata. O zdravstvenim preporukama putovanja možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr.
Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na zadnja sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.
Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!
Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji Mondo travela moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanje u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila: – Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska. – Ukoliko nisu nastupile promjene putovanje, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade ali do 30 dana prije putovanja. U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Mondo travel.
Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj nepovoljna epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 25
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o., Teslina 14, 10 000 Zagreb, ID - kod HR-AB-01-080093516.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 9-16, Subota 9-12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb