Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Milano, jezero Maggiore i Bergamo, 3 dana autobusom

Datum ispisa: 19.04.2021

Datum putovanja: 03.06.-05.06., 20.06.-22.06., 05.08.-07.08., 17.09.-19.09., 30.10.-01.11.

Polazak: Zagreb – moguć polazak iz Karlovca
Trajanje: 3 dana / 2 noćenje
Smještaj: hotel 3* / 4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – MILANO
Polazak iz Zagreba u 5:00. Moguć polazak iz Karlovca u 5:45 sa BP Petrol na Ilovcu i Rijeke sa BP Vrata Jadrana u 7:30. Ugodna vožnja prema Milanu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku smještaj u hotel i odmor. Odlazak u obilazak najvećih gradskih znamenitosti javnim gradskim prijevozom i pješice: prva znamenitost je Milanska katedrala (Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu) – zatim hodajući kroz Galeriju Vittorio Emanuele II (jednom od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, koji je ime dobio po prvom talijanskom kralju) dolazimo do La Scale, najuglednije operne kuće u svijetu – čuvena četvrt Brera u samom srcu grada u kojoj se nalazi pregršt odličnih restorana, antiknih i ‘art shop-ova’ – dvorac obitelji Sforza, danas dom nekoliko muzeja okružen velikim parkom Sempione… S krova milanske katedrale i tornja Torre Branca u Parku Sempione, koji su otvoreni za javnost, možete uživati u veličanstvenom pogledu koji se pruža na cijeli grad i Alpe koje se nalaze ispred vas. Slobodno vrijeme za odmor uz pravu talijansku kavu i večeru u nekoj od tipičnih milanskih trattorija. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: MILANO – izlet jezero Maggiore i Boromejski otoci – MILANO
Doručak. Predlažemo izlet autobusom na jedno od najljepših talijanskih jezera – Lago Maggiore (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Posjet pitoresknom gradiću Stresa smještenog na samoj obali jezera, omiljenom ljetovalištu aristokracije još od početka 20.stoljeća i polazne točke za posjet otocima. Kraća šetnja mjestom i ukrcavamo se na brodić kojim krećemo u obilazak Boromejskih otoka, biserima prirodne ljepote nazvanih po milanskoj obitelji Borromeo u čijem su vlasništvu bili stoljećima (vožnja između otočića traje cca. 15 minuta): Isola Madre, najveći otok s poznatom terasom-promenadom i bujnom vegetacijom, slijedi vožnja do Isola Bella, otoka s prekrasnim vrtovima oblikovanih terasa, fontana, paunova, kipova … i na kraju Isola dei Pescatori na kojem se nalazi pitoreskno ribarsko selo, gdje ćemo se prošetati i imati slobodnog vremena za uživanje u kavi ili ručku u nekom od mnogobrojnih restorana. Povratak brodićem na obalu Strese i nastavak vožnje do Milana. Noćenje.

3. dan: MILANO – BEGRAMO – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Bergama, jednog od najljepših gradića Lombardije koji će vas svojim uskim uličicama, malim trgovinama, kafićima, restoranima te srednjovjekovnom i renesansnom arhitekturom ostaviti bez daha. Grad je podijeljen u dva dijela: Bergamo Alto (gornjeg grada) na vrhu brežuljka, koji ljubomorno čuva prošlost među svojim zidinama i Bergamo Bassa (donjeg grada), koji je odavno poprimio obrise suvremene Italije i modernog doba. Po dolasku, odlazak uspinjačom (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta) do gornjeg grada u zajedničku šetnju. Dragulj gornjeg grada je trg Piazza Vecchia kojim dominira Pallazo Della Ragione, nekadašnje sjedište gradske uprave u kojoj se danas nalazi galerija slika. Tik uz nju, dominantno stoji zvonik Il Campanone, na čiji se vrh možete popeti za samo 30 sekundi, koliko traje vožnja staklenim liftom unutar zvonika, a sa čijeg se vrha pruža nezaboravan pogled na grad. Daljnja će nas šetnja odvesti do manjeg trga Piazze Del Duomo, duhovnog centra Bergama, kojeg okružuju katedrala, bazilike Santa María Maggiore, krstionica i crkve Colleoni… Nakon slobodnog vremena za kavu ili ručak, povratak uspinjačom do autobusa i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
03.06. – 05.06. 975 kn 1.082 kn 453 kn garantirano
20.06. – 22.06. 975 kn 1.082 kn 453 kn garantirano
05.08. – 07.08. 975 kn 1.082 kn 453 kn first minute
17.09. – 19.09. 975 kn 1.082 kn 453 kn first minute
30.10. – 01.11. 975 kn 1.082 kn 453 kn garantirano


Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po noćenju:
3 – 5 eur
Točna obavijest u završnom pismu. Plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela.

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*1 red – sjedalo 3,4: 125 kn
*2 red – sjedalo 5,6,7,8: 125 kn
*dodatno prazno sjedalo: 522 kn
Doplata nije obavezna i podložna je provjeri prilikom rezervacije

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Milana, razglede prema programu, voditelja putovanja tijekom cijelog puta, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišna pristojba, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
*izlet na Boromejske otoke: 22 eur
Izlet uključuje prijevoz autobusom, razglede prema programu, kartu za brod)
*ulaznice za palače i vrtove na otocima Isola Bella i Isola Madre: 20 eur
Doplata na licu mjesta, informativna grupna cijena minimum 20 prijavljnih putnika
*Uspinjača u Bergamu: 3,5 eur (informativna cijena)
– djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na izlet na Boromejske otoke
– djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na izlet na Boromejske otoke

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Milanu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Milano) se nalazi na adresi Piazzale Luigi Cadorna 15/1, 20123 Milano, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 02 805 1772, fax. 0039 02 805 1542, 0039 02 805 2827, e-mail: milano@mvep.hr. Generalna konzulica: Iva Pavić.

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata i uz minmalnu pauzu 15 minuta. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 30 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Idea Club Travel d.o.o. , Folnegovićeva 6d, Zagreb, ID KOD HR-AB-01-081074914.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 16, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb