Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lisabon i mala portugalska tura, 6 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 25.07.2024

Datum putovanja: 17.04.-22.04

Polazak: Zagreb
Trajanje: 6 dana / 5 noćenja
Smještaj: hotel 3*/4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, u 04:25 sati. Prijava na let zrakoplovne kompanije KLM na redovnoj liniji za Amsterdam u 06:25 sati, slijetanje u Amsterdam planirano u 08:25 sati. Nastavak putovanja prema Lisabonu u 12:35 sati (raspored letenja ispod programa). Dolazak u Lisabon u 14:35. Po dolasku u Lisabon ukrcaj u autobus. U obilasku grada zastat ćemo kraj najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na listu svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) – svi zajedno svjedoci su i spomenici najslavnijeg dijela portugalske povijesti, razdoblja velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Zaustavit ćemo se kratko pokraj Belema kako bi degustirali poznati „Belemski kolač“ (Pastéis de Belém). Nastavljamo panoramsku vožnju najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: rotunda Markiza od Pombala, Avenija slobode (Avenida da Liberdade), Trg Obnovitelja (Praça dos Restauradores) i trg Rossio preko ulice Rua Augusta do Trga trgovine (Praca do Commercio). Odlazak prema hotelu, prijava i smještaj. Večernja šetnja po četvrtima Baixa, Chiado i Bairro Alto. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od brojnih restorana na Bairru Altu. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: LISABON
Doručak. Danas ćemo s voditeljem putovanja detaljnije upoznati Lisabon i uputiti se prema četvrti Alfama, koja je jezgra grada, te nastaviti do četvrti Chiado. Vidjet ćemo lisabonsku katedralu iz 12. stoljeća, crkvu i rodno mjesto sv. Ante, te prošetati sve do romantičnog vidikovca sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo. Nastavljamo uz zamak sv. Jurja ( Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Svoju šetnju završavamo na Rua Augusti, popularnoj trgovačkoj ulici u podnožju Alfame i Bairra Alta s druge strane. Slobodan ostatak dana za šetnju, posjete muzejima, kupovinu, istraživanje… Predlažemo odlazak do modernog i urbanog dijela Parque das Nacoes (Park naroda) koji je nastao kao rezultat svjetske izložbe Expo 1998. godine. Ovu četvrt karakterizira suvremena arhitektura i inovativni dizajn, a jedna od glavnih atrakcija je Oceanario, jedan od najvećih akvarija svijeta. Samostalni povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz fado. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON: SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL (izlet u cijeni aranžmana)
Nakon doručka odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet okolicom Lisabona (u cijeni aranžmana). Početak našeg putovanja vodi nas prema bajkovitoj Sintri, gradiću na sjeveroistočnom obronku istoimenog gorja, slavnom „raju” iz Lord Byronovog „Putovanja Childea Harolda“. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do nadrealne palače Pena, smještene na brežuljcima Sintre. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i putnika već izdaleka! Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica nije uključena u cijenu, doplata na licu mjesta). Nakon kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje slikovitom cestom do „Stjenovitog rta“ – Cabo da Roca, najzapadnije točke europskog kontinenta, mjesta “gdje zemlja završava i more počinje” kako je to Camoes napisao, čudesne prirode i strmih stijena koje se nadvijaju nad Atlantskim oceanom. Na povratku u Lisabon proći ćemo kroz Cascais, nekadašnje ribarsko naselje još iz rimskog doba, a u 20.st. omiljeno ljetovalište europskih kraljevskih obitelji, te kroz Estoril, danas mondeno odmaralište s najvećom kockarnicom u Europi. Vožnja prema Lisabonu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: LISABON: FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS (fakultativni izlet uz doplatu)
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet autobusom sjevernim dijelom regije Estremadura (doplata prilikom uplate aranžmana). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa voditelja putovanja o najvažnijim mjestima sâmog svetišta, kraće slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Putovanje nastavljamo preko Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudne za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije, Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Posjet poznatom dominikanskom samostanu (ulaznica uključena u cijenu izleta), autentičnom primjerku tzv. manuelinske arhitekture – svjetski poznat samostan Santa Maria da Vitoria spada u UNESCO-vu svjetsku baštinu i smatra se nekom vrstom portugalskog svetišta budući da simbolizira odvajanje Portugala od Španjolske. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110 m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo dva kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustavit ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu unutar srednjovjekovnih zidina, nekoć vjenčanom poklonu portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju “ginjinhe”, poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: LISABON: COIMBRA – TOMAR (fakultativni izlet uz doplatu)
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet autobusom u Coimbru i Tomar (doplata prilikom uplate aranžmana). Coimbra, grad u pokrajini Baixo Mondego je neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom sveučilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Po dolasku posjet gradskom središtu: romanička katedrala – samostan Santa Cruz – poznato sveučilište. U nastavku dana putovanje prema Tomaru i čuvenom Convento do Cristo, jednom od sjedišta vitezova Templara. Razgled samostana iz 12 st. (ulaznica uključena u cijenu izleta) uz koji su vezane brojne legende, poput one o skrovištu Svetog grala i ogromnog templarskog blaga. Slobodno vrijene i vožnja prema Lisabonu. Noćenje.

6. dan: LISABON – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo u za to predviđenoj prostoriji. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer u zračnu luku te prijava na let zrakoplovne kompanije KLM za Zagreb s polaskom u 15:30 sati. Dolazak u Amsterdam planiran u 19:35 sati (lokalno vrijeme) i nastavak putovanja prema Zagrebu predviđeno u 20:45 sati. Slijetanje u Zagreb u 22:35 sati.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
17.04. – 22.04. 1.075 eur 1.120 EUR 360 EUR garantirano

*Pristojbe zrakoplovnih luka uključene u cijenu

*Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u hotelu po osobi po noćenju: 2 eur
Plaćanje na licu mjesta, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam – Lisabon – Amsterdam – Zagreb, zrakoplovne pristojbe i naknade, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg), transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, pet noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama, vanjske razglede prema programu, jednodnevni izlet autobusom Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril s voditeljem putovanja, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate:
*izlet Fatima i Obidos: 50 EUR po osobi
Uključen prijevoz autobusom, pratnja voditelja putovanja te ulaznica za samostan u Batalhi. Obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih
*izlet Coimbra i Tomar: 75 EUR po osobi
Uključen prijevoz autobusom, pratnja voditelja putovanja te ulaznica za samostan u Tomaru. Obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih
*tipičnu portugalsku večeru s pićem i fado programom: cca. 70 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Informativne cijene ulaznica:
Plaćanje na licu mjesta
*Vožnja podzemnom željeznicom u Lisabonu: cca 1,90 EUR po osobi vožnja u jednom smjeru, dnevna karta 6,40 EUR (vrijedi 24 sata)
*Utvrda sv. Jurja: 10 EUR po osobi
*Palača Pena 17 EUR po osobi

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene.
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene.
· Dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa. Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. U cijenu je uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm). Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o., Žumberačka 4, 10430 Samobor ID KOD: HR-AB-01-080951142
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 2.650 eur uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb