Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Egipat – tajne Nila, 8 dana

Datum ispisa: 06.07.2020

Datum putovanja: 05.10.-12.10.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 8 dana / 7 noćenja
Smještaj: hoteli 5*
Usluga: prema programu putovanja
Pristojbe zrakoplovnih luka uključene u cijenu: 1.990 kn

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul u 23:30 sati.

2. dan: ISTANBUL – KAIRO (doručak, ručak, večera) – VOŽNJA VLAKOM
Nastavak putovanja prema Kairu na liniji TK692 u 00:30. Dolazak u Kairo predviđen je u 01:50. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak. Odlazak do Gize kako biste posjetili veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova) i slavnu sfingu. Među najmonumentalnijim ljudskim konstrukcijama, piramide u Gizi svjedoče o dvije najveće opsesije drevnih Egipćana; arhitekturi i zagrobnom životu. Piramide su još u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda, a danas su velika turistička atrakcija. Poznata Sfinga, čuvar velikih piramida, 73 metara dugačka skulptura s tijelom lava i čovječjim licem. Izgrađena gotovo u cijelosti iz stijene, figura je duga 80 metara i promatra svijet s visine od 22 metra. Obilazak citadele Salah El Din koja je jedna od glavnih atrakcija u Kairu i vjerojatno najpopularniji nefaraonski spomenik u egipatskoj prijestolnici, zatim slijedi posjet džamiji Mohamed Ali. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet egipatskom muzeju kako biste vidjeli blago drevnog Egipta u kojem se nalazi više od 100.000 eksponata. Prvi kat je posvećen kralju Tut Ankh Amunu, gdje ćete se diviti nevjerojatnim bogatstvima, uključujući sarkofag od čistog zlata i njegovu spektakularnu masku za smrt koja je posebno ukrašena. Transfer do željezničke stanice i vožnja noćnim vlakom prema Asuanu. Večera u vlaku.

3. dan: ASUAN – izlet Nubijsko selo (doručak, ručak, večera) – ASUAN
Doručak u vlaku. Po dolasku u Asuan, slijedi transfer do broda. Jutarnji izlet na staru branu, najširu branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., a ondje ćete vidjeti jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Nubijsko selo koje se nalazi u blizini Elafantinskog otoka. Imat ćete priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo zarađuje za život. Nubijci su drevna plemena koja su naselila ovaj dio Asuana. Ti jednostavni ljudi su u potpunoj suprotnosti s arapskim zemljacima. Imat ćete priliku okusiti ukusan kruh koji peku u svojim kućanstvima i vidjeti domaće rukotvorine koje izrađuju, a posebno su zanimljive njihove kuće od keramike. Ostatak dana je slobodno za samostalno istraživanje grada ili za opuštanje na brodu. Noćenje.

4. dan: ASUAN – izlet Abu Simbel, Kom Ombo – EDFU (doručak, ručak, večera)
Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Abu Simbel (vožnja u trajanju otprilike 3 sata), dva hrama Ramzesa II. koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Isklesan iz čvrste litice u 13. stoljeću prije Krista, veliki hram Abu Simbela i manji hram Hathora oduzet će vam dah. Povratak na brod i plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi odlazak u razgled. Posjet impozantnom grčko-rimskom hramu koji gleda na Nil. Hram Kom Ombo posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Zapanjujući spomenik sastoji se od dva povezana hramova, s ulazom i mjestom za svako od božanstava. Hramski reljefi Kom Omba sadrže prikaze iz života bogova i faraona, tekstove kalendara i opise svetih tradicionalnih znanosti. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje.

5. dan: EDFU – LUKSOR (doručak, ručak, večera)
Doručak. Razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu, najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije tisuće godina. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Noćenje.

6. dan: LUKSOR (doručak)
Doručak. Odlazak u nastavak razgleda – zapadna obala Nila s Memnonovim kolosima – velike statue faraona Amenhotepa III. koje su čuvale grobno područje, Dolinu kraljeva, vječno počivalište faraona urezano u vapnenačke stijene i hram božice Hatšepsut. Smatra se da je pusta Dolina kraljeva bila u blizini bogova i smatrana je idealnim grobljem. Ondje je otkriveno više od 60 grobova od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Nastavak razgleda hrama zastrašujuće kraljice Hatšepsut. Nalazi se u podnožju strme litice visoke 100 metara u nizu terasa oslonjenih na stupove. Hram je pažljivo obnovljen i interijer je iznimno atraktivan. Odjava s broda i transfer do hotela u Luksoru. U večernjim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet na glazbeni i svjetlosni show kod hrama Karnak. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: LUKSOR – HURGADA
Doručak. Slobodno prijepodne. Mogućnost fakultativnog odlaska na let balonom iznad Lukora. U poslijepodnevnim satima obilazak hramova. Hram Karnak, smješten na sjevernoj periferiji Luksora, bio je glavno mjesto štovanja tebanske triade s bogom Amunom na čelu. Hram Amuna bio je ideološki i ekonomski najvažniji u cijelom Egiptu. Luksorski hram, smješten u središtu grada, bio je usko povezan s velikim hramom Amuna u Karnaku. Odjava iz hotela i transfer do hotela u Hurgadi. U kasnim večernjim satima transfer do zračne luke.  

8. dan: HURGADA – ISTANBUL – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova na liniji TK683 u 04:25. Dolazak u Istanbul u 08:25. Predlažemo fakultativni razgled Istanbula: Organizirani transfer iz zračne luke do egipatske tržnice u Istanbulu gdje imate prilike prošetati i obaviti kupovinu. Zatim slijedi ukrcaj na brod te uživanje u plovidbi Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Tijekom plovidbe ručak te možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon krstarenja slijedi šetnja do veličanstvene Dolmabahče palače (ulaznica se plaća na licu mjesta) te transfer do zračne luke. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20. Kraj programa.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
05.10. – 12.10. 9.580 kn 9.980 kn 1.890 kn first minute


*Pristojbe zrakoplovnih luka uključene u cijenu:
1.990 kn

Doplata za napojnice lokalnom vodiču, vozaču, osoblju na brodu: 75 eur

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Kairo i Hurgada – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe (1.990 kn), noćna vožnja vlakom na relaciji Kairo – Asuan (spavaća kola za dvije osobe), noćenja: 1 noćenje u hotelu 5* u Kairu, 1 noćenje u vlaku, 3 noćenja na brodu 5*, 1 noćenje u Luksoru u hotelu 5*, 1 noćenje u Hurgadi u hotelu 5*, obroci prema programu, razgledi i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, vizu za Egipat, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, napojnice, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
Minimalno 15 prijavljenih putnika za izlete
*Nubijsko selo: 270 kn
*Abu Simbel: 950 kn
*Glazbeni i svjetlosni show kod Karnaka: 340 kn
*Let balonom iznad Luksora: 1.000 kn
*Razgled Istanbula (u povratku): 490 kn

Prilikom rezervacije obvezno je uplatiti putno zdravstveno osiguranje, a preporučujemo osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Granične i vizne formalnosti: za državljane Republike Hrvatske za putovanje u Egipat potrebna viza je potrebna.
Potrebni dokumenti za izradu vize:
– putovnica (mora vrijediti jos najmanje 6 mjeseci nakon izdavanja vize, mora imati minimalno jednu desnu stranicu praznu za vizu)
– kopija prve stranice putovnice
– 2 biometrijske fotografije s isključivo bijelom pozadinom (veličina: 3,5 cm x 4,5 cm)
– popunjen formular koji se dobije prilikom izrade rezervacije
Cijena: 180 kn po osobi
Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 35 USD, a za višekratne ulaske 60 USD. Za sve detaljnije informacije molimo da kontaktirate Veleposlanstvo Egipta u Zagrebu. Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Zdravstvene formalnosti: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

NAPOMENE:
Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću i za djecu ispod 6 godina. Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. Prijava na brod u Asuanu je poslije 13.00, a odjava zadnji dan do 11:00. Napojnice u Egiptu su uobičajene, te se očekuju i na neki način smatraju obveznima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastrercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: ATLAS Plus d.o.o., turistička agencija, Ante Starčevića 45, HR-20000 Dubrovnik, MB: 081180387, OIB: 54046512596.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 9-17, Subota 9-13

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb