Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Beč, Brno i Bratislava, 3 dana autobusom

Datum ispisa: 29.07.2021

Datum putovanja: 05.08.-07.08., 17.09.-19.09., 30.10.-01.11.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 3 dana / 2 noćenje
Smještaj: hotel 3* / 4*
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan:ZAGREB – BEČ – BRNO
Polazak iz Zagreba u 5:00. Ugodna vožnja do Beča uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku panoramska vožnja Ringom (Ringstraße), najpoznatijom bečkom ulicom dugom 6,5 km, koja okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Kako biste vidjeli i one dijelove Beča do kojih sigurno ne biste otišli, naša vožnja traje cca. 1,30 tijekom koje ćete vidjet jako puno i to sve iz udobnosti autobusa: zgradu Opere, Trg Marije Terezije, gdje se nalaze dva najpoznatija muzeja Prirodoslovni muzej i Muzej povijesti umjetnosti, kompleks muzeja (MQ), Narodno kazalište, Parlament, Carsko kazalište, Gradsku vijećnicu, Bečko sveučilište, Zavjetnu crkvu, Burzu, zabavni park Augarten, Prater te širi centar grada s Dunavom i njegovim rukavcima gdje se na umjetnom otoku usred Dunava nalazi TV toranj a nedaleko i UN city. Tu se okrećemo i na povratku prema centru proći ćemo pored Muzeja zvuka, crkve Sv. Karla Boromejskog, Hofburga itd. Između ovih znamenitih građevina nalaze se parkovi Burggarten, Volksgarten, Rathauspark i Stadtpark. U blizini Trg-a Marije Terezije izlazimo iz autobusa i odlazimo u šetnju gradskim središtem: od širokog slavoluka (Äußere Burgtor) – Heldenplatz – kompleks carskih palača Hofburg, danas službena rezidencija predsjednika Republike Austrije – Trg sv. Mihovila (Michaelerplatz) – Stahlburg, gdje su smješteni lipicanci koji nastupaju u Španjolskoj školi jahanja – Crkva sv. Augustina gdje su se odvijala carska vjenčanja (Augustinerkirche) – Albertina – palača Lobkowitz – Opera – hotel Sacher – Kohlmark ulica s najpoznatijom bečkom slastičarnicom “Demel” (ujedno najskuplja bečka ulica) – Graben – Peterskirche – kavana Hawelka … do centra grada i impozantne gotičke katedrale sv. Stjepana (Stephansdom). Slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu u poznatim trgovačkim ulicama Kärntner Straße i Mariahilfer Straße ili odlazak u jednu od tradicionalnih bečkih kavana. U kasnim poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema Brnu. Dolazak u Brno, najveći grad Moravske. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak na večeru u tradicionalnu pivnica (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Noćenje.

2. dan: BRNO
Doručak. Brno je drugi najveći grad u Češkoj, kojeg često nazivaju malim Bečom. Izrazito je zanimljiv i kulturom bogat grad koji ima iznenađujući broj atrakcija, od habsburških rezidencija, opera, komunističkih zdanja, pa sve do modernih građevina. Razgled grada autobusom i pješice: utvrda Špilberk iz 13. stoljeća, najvažnija znamenitost grada nalazi se na vrhu brda koje dominira nad gradom, no nije samo bila utvrda, već često tamnica i mučilište. Razgled nastavljamo šetnjom povijesnom jezgrom Brna: Zeleni trg (Zelný trh) je predivan barokni trg sa neobičnom Parnasovom fontanom – Katedrala Svetog Petra i Pavla s toranjem visokim 84 m, zanimljivo je da zvona na tornjevima zvone svaki dan u 11:00 sati. Naime, legenda kaže, da je nakon opsade grada od  tri i pol mjeseca švedski general najavio njegov pad prije nego zvona odzvone podne. Vođa obrane grada je tada naredio da zvona zvone sat ranije, pa se nakon toga zbunjena švedska vojska povukla – stara gradska vijećnica iz 13. st s punjenim “zmajem”, odnosno krokodilom, koji je simbol grada i za koga legenda tvrdi da je nekada zastrašivao sve one koji su se približavali rijeci Svratka – Masarykova ulica je glavna ulica koja vodi do najvećeg trga grada Trga Slobode (Náměstí Svobody) s astronomskim satom posebnog umjetničkog izgleda jer asocira na metak i slavi pobjedu nad Švedskom koja se dogodila nekoliko stoljeća ranije – crkve Sv. Jakuba – Kapucinski samostan, u čijoj se kripti nalaze mošti i mumije svetaca i biskupa… Slobodno vrijeme u gradskom središtu za otkrivanje čeških gastronomskih delicija i osobne programe. Češka ulica, poznatija kao Čára je poznato sastajalište u Brnu s bogatom ponudom pivnica i restorana. Noćenje.

3. dan: BRNO – BRATISLAVA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Na povratku prema kući, zaustavljanje u prelijepoj Bratislavi … gradu šarmantnih kuća, elegantnih palača, malih trgova i romantičnih uskih uličice. Po dolasku razgled grada (autobusom i pješice): Stari grad Bratislavsky Hrad najvažnija znamenitost grada i nalazi se na brijegu u samom gradu. Dvorac krase četiri tornja i jedno je od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. Tu je bila i granica Rimskog carstva, pored utvrde je moderna zgrada Parlamenta Slovačke. S dvorca se pruža prekrasan pogled na sve dijelove grada. Grad je podijeljen Dunavom na moderni i stari dio grada, spojen mostovima, najpoznatiji je Novi most – na samome mostu se nalazi rotirajući restoran i vidikovac NLO na visini od 84 metara. U podnožju brijega smjestila se katedrala svetog Martina, najveća i jedna od najstarijih crkava u Bratislavi koja je služila za krunidbe monarha. Stari grad ima malu, ali odlično očuvanu povijesnu jezgru gdje se nalaze najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Bratislave: glavni trg sa starom gradskom vijećnicom i Rolandovom fontanom – Mihalska vrata s tornjem visokim 51 m iz 14. stoljeća, jedina preostala od četvora vratiju u gradskim zidinama – Primacijalna palača, današnje sjedište gradonačelnika Bratislave – Slovačko narodno kazalište – palača Grasalkovič, rezidencija slovačkih predsjednika… Slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
05.08. – 07.08. 856 kn 981 kn 471 kn first minute
17.09. – 19.09. 856 kn 981 kn 471 kn first minute
30.10. – 01.11. 856 kn 981 kn 471 kn garantirano


Obavezna doplata za boravišnu pristojbu po osobi po noćenju:
2 eur
Točna obavijest u završnom pismu. Plaćanje na licu mjesta na recepciji hotela.

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*1 red – sjedalo 3,4: 125 kn
*2 red – sjedalo 5,6,7,8: 125 kn
*dodatno prazno sjedalo: 525 kn
Doplata nije obavezna i podložna je provjeri prilikom rezervacije

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Brnu, razglede prema programu, voditelja putovanja tijekom cijelog puta, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišna pristojba, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate i informativne cijene ulaznica:
*
večera u tradicionalnoj češkoj pivnici: 20 eur
Uključuje 3 slijeda, piće se plaća dodatno
– djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na fakultativnu ponudu

– djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na fakultativnu ponudu

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Austriji nalazi se u Beču. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Rennweg 3, 1030 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 485 9524, fax. 0043 1 480 2942, e-mail: croemb.bec@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Daniel Glunčić. Konzularni odjel Veleposlanstva Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Operngase 20b, 1040 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 585 1976, 0043 676 842 500 554, fax. 0043 1 585 4845, e-mail. crocons@mvep.hr Uredovno vrijeme Konzularnog odjela(osim za blagdane u RH i Republici Austriji):ponedjeljak, utorak, petak 8,00-12,00; četvrtak 8,00-12,00 i 14,00-16,00. Srijedom se stranke ne primaju, osim u hitnim slučajevima. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0043 676 842 500 554.

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata i uz minmalnu pauzu 15 minuta. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 30 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Idea Club Travel d.o.o. , Folnegovićeva 6d, Zagreb, ID KOD HR-AB-01-081074914.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 16, Subota 9 - 12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb