Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Albanija – 3 dana zrakoplovom

Datum ispisa: 18.05.2024

Datum putovanja: 06.09.-08.09.; 27.09.-29,09.; 04.10.-06.10.; 11.10.-13.10.

Polazak: Zagreb
Trajanje: 3 dana / 2 noćenja
Smještaj: hotel 4* / 5*
Usluga: noćenje s doručkom

1 dan: ZAGREB – TIRANA
Sastanak s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, 2 sata prije poleta zrakoplova. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa (OU 308) za Tiranu u 14:10 h. Slijetanje u Tiranu u 15:15 h, transfer autobusom do centra grada, usputni panoramski razgled modernog dijela grada. Prijava u hotel, kraće osvježenje u sobama. Zahvaljujući lokaciji hotela, svježi i odmorni krećemo u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Iako osnovana još 1614.g., Tirana glavnim gradom Albanije postaje tek 1920.g., nakon čega njene suvremene vizure oblikuju talijanski arhitekti. Zapuštena tijekom socijalističke vlasti, zadnjih desetak godina ponovno proživljava procvat i postaje modernom europskom metropolom, sve privlačnijom turistima. Razgled započinjemo na najvećem gradskom trgu, posvećenom najvećem albanskom junaku; Skenderbegov trg sa spomenikom, zatim Nacionalni povijesni muzej, Opera, Palača kulture, Albanska narodna banka,  Et’hem Bey džamija, pravoslavna katedrala Kristova uskrsnuća, katolička katedrala Sv. Pavla, Toranj sa satom, pješačka ulica Toptani, Umjetnička galerija ispred koje se nalazi Reja (modernistička skulptura oblaka, simbol moderne Tirane), Parlament, Predsjednička palača, Univerzitet… Tu su i podsjetnici na mračna vremena – bivša rezidencija diktatora Envera Hoxhe, „njegova“ Piramida, Postbllok memorijalni park… Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za osobne potrebe. Dan upoznavanja s Tiranom i Albanijom svakako preporučujemo završiti fakultativnim organiziranim odlaskom na tradicionalnu večeru u jedan od nacionalnih restorana u četvrti Bllok, meki večernjeg i noćnog života u Tirani. Noćenje.  

2 dan: TIRANA – izlet Berat i Durres (Drač) – TIRANA
Doručak. Slobodan dan za uživanje u albanskoj prijestolnici ili (toplo prepručujemo) polazak na cjelodnevni fakultativni izlet do, po mnogima, najljepšeg grada na Balkanu te potom i do najpoznatijeg albanskog ljetovališta na Jadranskom moru. Prvi na našem putu je Berat, „grad tisuću prozora“, od 1961.g. i službeno albanski „Grad muzej“, a od 2008.g. i dio popisa UNESCO svjetske baštine. Gradom dominira moćna citadela iz 13. st., no istinskim balkanskim biserom čini ga jedinstvena lokalna arhitektura, mnoštvo i danas naseljenih starih kuća s brojnim prozorima. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča; rijeka Osur i most Gorica, Bulevardi Republika, Momačka džamija, pravoslavna katedrala Sv. Demetrija, Olovna džamija, Kraljeva džamija, Halveti tekke… Berat je i dom Nacionalnog ikonografskog i muzeja bizanstke umjetnosti smještenog u sklopu bizantske crkve Uznesenja sv. Marije, kao i najatraktivnijeg Etnografskog muzeja u Albaniji koje svakako preporučujemo posjetiti. Nakon razgleda, ovo nezaboravno iskustvo začinit ćemo i iznimnim gastronomskim doživljajem – zajedničkim ručkom u tradicionalnom etno restoranu u Beratu. Napuštamo središnju Albaniju i odlazimo put obale Jadranskog mora. Dolazak u Durres (Drač), drugi najveći i jedan od najstarijih albanskih gradova, osnovan još 627. g.pr.n.e. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča; Venecijanska kula, bizantske gradske zidine iz 5. i 6. stoljeća, Bulevari Epidamn – glavna gradska šetnica i shopping zona, Amfiteatar, Viječnica, Velika džamija, Sheshi Liria – glavni gradski trg, Kazalište „Aleksander Moisiu“, Rimske terme… Slijedi slobodno vrijeme koje preporučujemo provesti u glavnoj gradskoj shopping i ugostiteljskoj zoni ili u šetnji uz čuvene pješčane plaže Drača. Povratak u Tiranu u večernjim satima, noćenje.

3 dan: TIRANA – izlet Kruje – ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela. Prijepodne predviđeno za osobne potrebe, kupovinu prije polaska… Za one koji žele vidjeti više, svakako preporučujemo poludnevni izlet u obližnje Kruje, srednjovjekovnu albansku prijestolnicu, povijesno najznačajniji albanski grad i – rodno mjesto nacionalnog heroja Gjergja Kastriotija Skenderbega. U 15. stoljeću, Skenderbeg je čak 25 godina uspješno branio Albaniju od Osmanlija i to upravo iz impozantne Tvrđave Kruje, sagrađene još u 5. ili 6.stoljeću na visokoj stijeni, u podnožju planine Kruje. U pratnji lokalnog vodiča posjetit ćemo veličanstvenu Skenderbegovu utvrdu i, u sklopu nje, neizostavni Skenderbegov muzej. Nakon razgleda odlazimo do čuvenog „Pazari i vjeter i Krujes“, jednog od najstarijih i najpoznatijih starih osmanskih bazara. Savršena prilika za kupovinu nekih od brojnih autentičnih rukotvorina ili suvenira, na mjestu gdje je to tradicija već 500 godina… Osim brojnih zanatskih trgovina i radionica, tu su i tipični ugostiteljski objekti, idealni za okrjepu kavom, pićem ili zalogajem autentične albanske kuhinje. U cca. 13:00 transfer autobusom do Zračne luke Tirana. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa (OU 309) za Zagreb u 16:00 h. Slijetanje u Zračnu luku Zagreb u 17:10 h., završetak programa.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena cijena za 1/1 sobu status
06.09. – 08.09. 450 eur 490 eur 500 eur FM / 540 eur RC first minute
27.09. – 29.09. 450 eur 490 eur 500 eur FM / 540 eur RC first minute
04.10. – 06.10. 420 eur 460 eur 540 eur FM / 580 eur RC first minute
11.10. – 13.10. 420 eur 460 eur 540 eur FM / 580 eur RC first minute

Pristojbe zrakoplovnih luka su uključene u cijenu

*Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u hotelu po osobi po noćenju: 1 – 1,50 eur
Plaćanje na licu mjesta, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Tirana-Zagreb, 2 noćenja s doručkom u centralno lociranim hotelima s 4/5* u Tirani, transfer autobusom zračna luka-hotel-zračna luka, razgled Tirane u pratnji stručnog lokalnog vodiča, pratitelja grupe cijelim tijekom putovanja, jamčevno osiguranje i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Fakultativne doplate:
Obavezna rezervacija prilikom prijave, plaćanje u gotovini na licu mjesta. Minimum 15 prijavljenih osoba, bez popusta za djecu)
izlet „Berat-Drač“: 70 eur
Uključuje prijevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča, razglede prema programu i ručak u Beratu.
izlet „Kruje“: 45 eur
Uključuje prijevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča.
Večera u nacionalnom restoranu u Tirani: 35 eur
Uključuje menu od tri slijeda. Piće individualno, na licu mjesta.

Informativne cijene ulaznica, plaćanje ne licu mjesta, po vlastitom nahođenju. Cijene su promjenjive do polaska, točnu informaciju dostavljamo u završnom pismu)
Nacionalni Ikonografski Muzej „Onufri“, Berat 4 eur
Etnografski muzej, Berat 3 eur
Nacionalni Muzej „Gjergj Kastrioti Skenderbeu“, Kruje 5 eur

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
* popust se odnosi na treći ležaj u dvokrevetnoj sobi. Ovisno o kategorizaciji hotela i konkretnom tipu sobe, isti ne mora nužno biti standardnih dimenzija i može djelomično umanjiti komfor osobe koja ga koristi. Detaljna informacija na upit za konkretan polazak.
POLASCI 04.10. i 11.10.2024.
Djeca do 5 g.: 90,00 €
Djeca 5-12 g.: 25,00 €
Djeca s navršenih 12 i više godina, odrasle osobe: 10 eur

POLAZAK 27.09.2024.
Djeca do 12 g.: 110,00 €
Djeca s navršenih 12 i više godina, odrasle osobe: 15 eur

POLAZAK 06.09.2024.
Djeca do 6 g.: 120,00 €
Djeca 6-12 g.: 25,00 €
Djeca s navršenih 12 i više godina, odrasle osobe: 20 eur

Granične i vizne formalnosti: za državljane RH viza za Albaniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putna isprava mora biti važeća još minimalno 90 dana od dana ulaska u Republiku Albaniju. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

NAPOMENE:
Za sve putnike zainteresirane za posjete poznatim amsterdamskim muzejima: svakako napravite online rezervaciju na vrijeme, minimalno deset dana prije putovanja. Idealno vrijeme za rezervaciju bilo kojeg muzeja je drugi ili treći dan programa od 15 sati nadalje. U slučaju da ne idete na izlet Mala amsterdamska tura treći dan programa, u obzir dolaze i jutarnji sati. To su okvirna vremena planiranog programa. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. U cijenu je uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm). Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Ručna prtljaga podložna je pregledu. Ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina nekog praznika. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.gov.hr.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 3 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 40% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 31 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Trg bana Jelačića 4, 10 000 Zagreb
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 9 - 17, Subota 9 - 12

Dana 18.05.2024. Poslovnica je ZATVORENA zbog službenog puta
Zahvaljujemo na razumjevanju

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb