Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Advent u Opatiji i festival čokolade, 2 dana autobusom

Datum ispisa: 25.11.2020

Datum putovanja: 05.12.-06.12.

Polazak: Zagreb – moguć polazak iz Karlovca
Trajanje: 2 dana / 1 noćenje
Smještaj: hotel 4* u Lovranu
Usluga: noćenje s doručkom

1. dan: ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – OPATIJA
Polazak autobusa u 8:00 s dogovorenog mjesta. Moguć polazak putnika s BP Petrol na Ilovcu u 8:45 i Rijeke sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 10:30. Vožnja do Opatije hrvatske Azurne obale otkrivene još  sredinom 19. st. od strane Habsburgovaca i članova drugih europskih kraljevskih i plemićkih obitelji koji su uživali u njezinim ljepotama te ju oplemenili predivnim primjerima arhitekture.  Očarat će vas njezin šarm i ljepota šetališta Lungomare, parkovi, kip Djevojke s galebom koja je simbol Opatije…  Slobodno vrijeme za odlazak na FESTIVAL ČOKOLADE  na kojem će se predstaviti najbolji domaći i inozemni čokoladni brendovi kao i mali specijalizirani proizvođači čokoladnih slastica.  Izložbeni i prodajni dio nalazi se u centru Gervais dok će se radionice , degustacije, predavanja koncerti I izložbe održavati u opatijskim hotelima i restoranima, galerijama, muzejima…Navečer slijedi odlazak u hotel 4* u Lovranu. Noćenje.

2. dan: LOVRAN – MOŠĆENICE – MOŠĆENIČKA DRAGA – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB 
Odjava iz hotela te vožnja prema živopisnom mjestašcu Mošćenice. Prvo što će Vas ostaviti bez dana je prekrasan pogled  s obzirom na geografski položaj 178 m  nadmorske visine, a čim zakoračite kroz  gradska vrata otkriti ćete posve novi svijet. Naime temeljem zakona o zaštiti spomenika povijesna jezgra Mošćenica uvrštena je 1968. u registar nepokretne kulturne baštine, a brojni sačuvani predmeti svjedočili su bogatoj povijesti čije priče i legenda još i danas “žive”. Tako ćemo vidjeti Mošćenički toš, mlin za masline, star oko tri stotine godina i simbol ovog srednjovjekovnog grada, gradskou ložu, šternu, kaštel ….te čuti intrigantne priče o žiteljima grada a potom se spustiti u Mošćeničku Dragu koja se razvila kao ribarska lučica grada Mošćenica, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom plažom, fotografiranje i kavicu. Slijedi vožnja prema Rijeci, europskoj prijestolnici kulture 2020., najvećoj hrvatskoj luci i trećem po veličini gradu u Hrvatskoj.  Slijedi šetnja starim gradom, zvonik crkve Uznesenja Marijina (riječki kosi toranj), , barokna katedrala svetog Vida građena po uzoru na venecijansku crkvu Santa Maria della Salute, gradski toranj, “ogledalo grada”- korzo,  saznajte tko je zaštitnik grada Rijeke, kada je Rijeka bila nezavisna država, tko je izmislio torpedo te kakav je to dvoglavi orao na gradskoj uri. Ta i brojna druga pitanja biti će odgovorena u ležernoj šetnji gradom a u slobodno vrijeme svakako predlažemo da navratite u orginalnu “šta da” suvenirnicu ili isprobajte specijalitete primorske kuhinje: ribe, školjke, rakove, janjetinu, šurlice, fuže I rižota… Povratak u Rijeku, Karlovac i Zagreb u kasnim večernjim satima.

datum putovanja first / last minute cijena redovna cijena doplata za 1/1 sobu status
05.12. – 06.12. 450 kn 490 kn 90 kn garantirano


*Obavezna doplata za boravišnu pristojbu:
7 kn
Točna obavijest u završnom pismu.

Doplata za večeru u hotelu: 50 kn
Obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije

Doplata za odabir sjedala u autobusu:
*sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
*sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
*sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
*bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
*doplata za prazno sjedalo je na upit
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz  turističkim autobusom, pratitelja tijekom putovanja, 1 noćenje s doručkom  hotelu 4* u Lovranu, razglede prema program, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu navedene pod cijena uključuje, dodatne sadržaje i usluge, troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, boravišnu pristojbu, karte za javni gradski prijevoz itd., putno osiguranje.

Prilikom rezervacije preporučujemo uplatiti putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja. 

Popust:
*dijete na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe: 50 kn
*odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 35 kn

NAPOMENE:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata. O zdravstvenim preporukama putovanja možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr.
Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. Putnici koji su uplatili jednokrevetnu sobu će imati prazno sjedalo na raspolaganju, u slučaju trokrevetne sobe osigurava se također jedno prazno sjedalo U slučaju potrebe za dodatnom izolacijom putnici se mogu smjestiti na zadnja sjedala u zadnja 2 reda koja neće biti u prodaji.
Rezervacija BEZ finacijskih rizika – COVID 19!
Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji Mondo travela moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanje u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom. Vrijede slijedeća pravila: – Ukoliko je došlo do promjena u regulaciji prelaska granice u zemlju u koju putujete, uvođenjem samoizolacije ili obaveznih testiranja putovanje se može zamijeniti ili otkazati unutar 3 dana od datuma polaska. – Ukoliko nisu nastupile promjene putovanje, destinacija i termin se također mogu zamijeniti bez naknade ali do 30 dana prije putovanja. U slučaju da putovanje ne bude moguće realizirati zbog objektivnih okolnosti, vraćamo novac u potpunosti. Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Mondo travel.
Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
Pojedini polazak se garantira kada to putovanje uplati određen broj putnika. Ukoliko postoje opravdani razlozi tj nepovoljna epidemiološka situacija na destinaciji putovanje se može odgoditi tj. prebaciti na drugi datum a putnicima se vraća kompletan iznos ukoliko im alternativni datum polaska ne odgovara.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 35
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu će putnici biti obaviješteni najkasnije 7 dana prije početka putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

NAČINI PLAĆANJA
*Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene putovanja, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
*Plaćanje se može izvršiti jednokratno gotovinom, uplatom na žiro račun ili jednokratno karticama Mastercard, Maestro, MB Card, Visa, Visa Premium, Diners Club.
*Mogućnosti obročnog plaćanja na rate:
Visa Premium karticom do 6 rata
Diners Club karticom do 12 rata
PBZ Maestro i Visa karticama do 9 rata
karticom Karlovačke banke do 12 rata
Maestro karticom Erste banke do 6 rata
kartice Maestro, Visa i Mastercard Zagrebačke banke do 12 rata

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Agencija, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o., Teslina 14, 10 000 Zagreb, ID - kod HR-AB-01-080093516.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Putnik može raskinuti Ugovor o putovanju u bilo kojem trenutku prije početka putovanja uz plaćanje primjerene naknade za raskid Ugovora, a prema Uputama i općim uvjetima putovanja odgovornog organizatora.

Svojim potpisom na Ugovor o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima. Molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Foto: pexels.com

Nazovite nas

Turistička agencija – s Vama od 2010.

+ 385 47 495 495

Lokacija ureda

Gundulićeva 3, Karlovac

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 9-16, Subota 9-12

Email

info@katravel.hr

KA TRAVEL d.o.o, turistička agencija, Bogoslava Šuleka 27, Karlovac / MB 2601010 / OIB 60912428480 / ID: HR-AB-47-020046686 / Reg. sud: Trgovački sud u Karlovcu
Registrirano pod brojem Tt-10/10-2 / MBS: 020046686 / Temeljni kapital 20.000 kn uplaćen u cijelosti / Uprava društva: Marijana Buneta, direktor / Voditelj poslova – Marijana Buneta
Računi: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, IBAN: HR4824020061100568342 / Privredna Banka Zagreb d.d., Račkoga 6, 10 000 Zagreb, IBAN: HR6023400091110491621 / Zagrebačka banka d.d., Trg B. J. Jelačića 10, 10 000 Zagreb IBAN: HR 9323600001102857365
Pojedinosti o nadležnom tijelu čijem službenom nadzoru podliježe djelatnost putničke agencije: Državni inspektorat, Turistička inspekcija, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb